25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

AKPM Türkiye Raportörü Schennach DEM Parti ile Görüştü

(ANKARA) – Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Stefan Schennach ve beraberindeki heyet, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve Meclis İdare Amiri Salihe Aydeniz ile görüştü. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve İdare Amiri Salihe Aydeniz, AKPM Türkiye Raportörü Schennach ve beraberindeki heyetle Meclis’te görüştü. DEM Parti’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Görüşmede, Türkiye’nin AİHM kararlarına riayet etmemesine ve giderek ağırlaştırdığı tecrit politikalarına karşı uluslararası kurumların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. Bağlayıcı nitelikteki AİHM kararlarına rağmen, Gezi ve Kobanî davalarının siyasi müdahalelerle ağır hapis cezalarıyla sonuçlandırılması karşısında Avrupa Konseyi’nin ilkeleri gereği bir tutum belirlemesi gerektiği ifade edildi. 

Hakkari’deki Kayyum Uygulamaları Yaygınlaşacak mı?

Kayyumların önceki dönemde sebep olduğu tahribatların 31 Mart yerel seçimleri sonrasında da devam ettirileceğine dair iktidar işaretler olduğunun belirtildiği açıklamada: “Hakkari’de görüldüğü ve bu irade gaspına ve darbe girişimine karşı kanunların devre dışı bırakılmasının Türkiye genelinde çok daha ağır sonuçlara sebep olacağı ifade edildi” denildi.

Schennach’ın Diğer Görüşmeleri

Diğer siyasi parti gruplarıyla da görüşen Schennach, Adalet ve Dışişleri Bakanlarıyla da bir araya geliyor. Ayrıca hükümete Kavala’nın AİHM’ye başvuruları neticesinde 16 Temmuz 2024’e kadar savunmasını sunması gerektiği hatırlatılıyor. Türkiye’nin suçlu bulunması durumunda Avrupa Komisyonu üyeliği askıya alınabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER