25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

AABK’dan Önemli Açıklamalar ve Birlik Vurgusu

(KÖLN) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’ndan (AABK) kamuoyunu bilgilendirmek için yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat Depremi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’nin yanı sıra Madımak Katliamı Hafıza Merkezi projesine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Faaliyet alanlarına ilişkin çeşitli çevrelerde oluşan bazı olumsuz tutumların yarattığı motivasyon kaybı da değerlendirildi.

Açıklamada 6 Şubat depreminden bu yana Avrupadaki federasyonlar ve Türkiye’deki Alevi kurumlarının ortaklaşarak bölgede gösterdiği ve göstermeye devam ettiği yoğun çalışmalarının öneminden bahsedilirken, genel seçim döneminde Erdoğan’a karşı birlik oluşturmak için sergilenen tutumun altı çizildi.

Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Projesi’ne Özel Vurgu

Yazılı açıklamanın önemli bir bölümünde Madımak Katliamı Hafıza Merkezi projesine karşı negatif kamuoyu oluşturma çabaları irdelendi. Açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

“Madımak Katliamı Hafıza Merkezi kapsamında yapılan; Madımak Dijital Kütüphane, Sözlü Tarih Anlatımları ve Röportajlar, Sanal Müze, Web Belgeseli ve “Çok Kötü Bir Şey Oldu.” Belgesel Filmi ile bu katliamın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve tarihe mal edilmesi sağlanmıştır. Bu da Türkiye’nin demokratikleşmesine, özgürlüklerin, adaletin, barışın, bilimi esas alan eğitimin, kadının, gencin, doğanın korunmasına ve gelişmesine katkı sunacaktır.”

Dijital merkezin hakikatlerin toplumsal hafızada yer edinmesi, dünya çapında tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yürütüldüğünün altı çizilirken, bu çabayı baltalayabilecek bazı üzücü gelişmeler de değerlendirildi. Açıklamada,

“Bu değerli ve sadece kurumlarımızın, canlarımızın katkılarıyla yapılan çalışmanın başarısız olması için gösterilen çabalar bizleri derinden üzdü. Tamamlanan projelerimizi, 18 Mayıs Ankara buluşmasıyla taçlandırdık ve sırasıyla İzmir, Adana, Samsun, Edremit, İstanbul, Diyarbakır ve Antalya’da toplumumuzla buluşturmaya devam edeceğiz. Ayrıca, belgesel filmini Temmuz ayında Avrupa’da canlarımızla buluşturacağız” denildi.

“Alevilerin Önündeki Asıl Gündem: ÇEDES, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı”

Kurum, yaklaşan dönemde Alevilerin önünde ortaklaşa mücadele edilmesi gereken ciddi problemler bulunduğunu ifade ederken, bunları da özetle:

“Türkiye’de Alevi kurumlarımızla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ÇEDES projesine ve Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na karşı İzmir ve İstanbul mitingleriyle alanlara indik. Geçmişte yol yürüdüğümüz ve halen beraber olduğumuz bazı arkadaşlarımızın gerçeği yansıtmayan, AABK eşit başkanları ve yönetimimize karşı özellikle sosyal medyada sürdürülen yalan, iftira, linç ve hakaret içeren girişimler bizleri derinden üzmektedir” şeklinde kaydetti.

Sosyal medyada harlanan yanıltıcı tartışmaların Aleviler adına bir kazanım yaratmadığı, bunlara aynı medya aygıtları aracılığıyla yanıt verilmeyeceği, yetkili organlar aracılığıyla kurumsal iletişimin sağlıklı biçimde gerçekleşmesi için faaliyetlere ilişkin kamuoyu bilgilendirme metinlerinin düzenli olarak paylaşılacağı belirtildi.

“Çalışmalarımızı daha da büyüterek yolumuza devam edeceğiz”

“Bilinç ve kararlılıkla, çalışmalarımızı daha da büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Kurumumuzun temel değerlerinden biri olan sevgiyi rehber alarak, karşılaştığımız sorunları aşmak ve birliğimizi güçlendirmek için tüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Yol cümleden uludur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER