25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Terör Örgütü NSU Tarafından Katledilen İsmail Yaşar Anıldı

(NÜNBERG) – Almanya’nın Nürnberg kentinde 2005 yılında katledilen İsmail Yaşar, düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Bavyera Milletvekili Arif Taşdalen (SPD), Din Hizmetleri Ataşesi Vekili Bülent Şahin, Nürnberg Yeşiller Belediye Meclisi Üyesi Lamia Yiğit, Nürnberg Nordost SPD Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, Nürnberg ve çevresindeki sivil toplum kuruluşların (STK) temsilcileri katıldı.

Bavyera SPD Milletvekili Taşdelen: “Geniş çaplı araştırma yapılması gerekirdi”

Yapılan çeşitli anma konuşmaları arasında Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Arif Taşdelen de şunları söyledi:

“İsmail Yaşar öldürülmeden bir hafta önce birlikte çay içmiştik. Döner büfesine yakın okul çocukları da çok severdi. Parası olmayan öğrenciler bedava döner verirdi. Bavyera parlamentosunda NSU cinayetlerini araştırma komisyonu üyesiydim. İfadesini aldığımız teröristler sanki yanlış hareket etmiş ve haberleri yokmuş gibi ifade vermeleri şaşırtıcıydı. Bana kalırsa bu iki üç kişiyle olan bir terör değil.”

Araştırmanın Devamı Gerekiyor

Araştırmanın genişletilmesi gerektiğini vurgulayan Taşdelen, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu teröristlerin destekçileri olması lazım ki senelerce tutuklanmadan tüm Almanya’da serbestçe gezmişler. Bence bu sayfa kapanmadı. Umarım önümüzdeki seneler katillerin arkasındaki destekçileri ortaya çıkar. Böylece öldürülen insanlarımızın ve yakınlarının huzur bulur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER