25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Fenerbahçe Başkan Adaylarından Sıcak Tartışma

9 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Fenerbahçe Seçimli Genel Kurulu’ndan önce mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım Habetürk TV ekranında biraraya geldi. 6 yıldır ilk kez gerçekleşen bu buluşmada kulübün sportif ve finansal durumu, 3 Temmuz şike davası süreci ve teknik direktör Jose Mourinho ile imzalanan anlaşmanın şartları tartışıldı. Tartışmada zaman zaman tansiyon yükseldi.

6 Yıl Sonra Aziz Yıldırım ve Ali Koç’tan Bir İlk

Gece saatlerinde başlayan ve Ahmet Selim Kul moderatörlüğündeki program, iki başkan adayını 6 yıl sonra canlı yayında karşı karşıya getirdi. Geçmiş dönemde yaşanan sorunlara ilişkin konuşan Ali Koç, özetle şunları söyledi:

“Siz nasıl başkansanız, 2018’den sonra ben başkan oldum. Başkan olan Aziz Yıldrım ile başkan olmayan Aziz Yıldırım arasında siyah beyaz fark var. Benim uğruna çok şey yapacağım Aziz Yıldırım, benim tanımadığım bir Aziz Yıldırım konumuna girdi. Destek değil köstek oldunuz. Siz bize öğretmediniz mi, Fenerbahçe hakkında birisi bir şey söyleyecek, o kürsüye söyleyecek. Bir kere öğrettiğinizi yaptınız mı? Söz konusu Fenerbahçe ise dostluğumu tanımam. Ben öyle Fenerbahçeliyim. Size yapılan hakaret bu, bana yapılan değil. Siz bir gün birini veliaht gösterebilirsiniz, o gün işinize geliyorsa. Yarın düşman ilan edebilirsiniz bende yaptığınız gibi.”

Koç’un sözlerine Aziz Yıldırım özetle şöyle karşılık verdi:

“1 yıl hapis yatmışım, ‘gık’ dememişim. Benimle kimler pazarlığa geldi kabul etmedim. Çocuğumla Cannes’e gittim. Israrla bana ‘Türkiye’ye dönme’ demelerine rağmen ‘Ben Fenerbahçe Başkanıyım gitmem lazım,’ uçak tuttum geldim. Ben başkan olduğumda Ali Şen 4-5 ay stada geldi, konuştu. Biz bundan rahatsız olduk. Senin bana teşekkür etmen lazım, siz rahatsınız çünkü ben hiç konuşmadım. Benden rahatsız olmamanız için gelmedim. Ben bundan sonra geleyim, o zaman rahat mısın değil misin gör.”

Jose Mourinho ile İmzalanan Anlaşmanın Koşulları

İkili, Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho ile imzalanan anlaşmanın finansal şartlarını, kulübün başarısızlığının sebeplerini, 17 Mart’taki Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından toplanan olağanüstü genel kurulun gündemini ve kulübün maddi durumunu tartıştı.

Tartışma Sırasında FETÖ Polemiği

TV programı sırasında, bir süredir taraflar arasında süregelen FETÖ polemikleri de alevlendi. Şu sözler tansiyonu yükseltti.

Ali Koç: Baronları anlatır mısınız bu arada, baronları? Kim baronlar?

Aziz Yıldırım: Baronlar. FETÖ’cü.

Ali Koç: Ne FETÖ’cüsü?

Aziz Yıldırım Londra’da.

Ali Koç: Ben FETÖ’cüyüm?

Aziz Yıldırım: Sen değil kardeşim ya. Sen de…

Ali Koç: Yani FETÖ’cüler baronları da mı FETÖ’cü yaptı?

Aziz Yıldırım: Evet evet, öğrenirsin yakında. Merak etme.

Ali Koç: Niye anlatmıyorsun? Bir şeyi açıyorsunuz, “bak söylesem sokağa çıkamaz” veya “anlatamam, sonra anlatacağım.” Ya anlatın ya.

Aziz Yıldırım: Anlatılacak bir şey değil, anlatırsak altında kalırız.

Ali Koç: Kalmam.

Aziz Yıldırım: Sen değil, ben kalırım. Sen Koç’sun ya, sen kurtarırsın kendini, biz kurtaramayız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER