25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Emmanuel Macron Parlamento’yu Feshetti

(ANKARA) – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde ülkesinde aşırı sağın farkla birinci çıkması üzerine parlamentoyu feshederek erken seçim kararı aldı. Fransa, ilk tur için 30 Haziran’da, ikinci tur için 7 Temmuz’da sandığa gidecek.

Aşırı Sağın Yükselişiyle Gelen Karar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AP seçimlerinde aşırı sağın yükselmesi üzerine Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini duyurdu, seçimlerde yaşanılan yenilginin ardından Fransa’nın ilk tur için 30 Haziran ve ikinci tur için 7 Temmuz’da erken seçime gideceğini açıkladı. Macron, “Erken seçim çağrısı yapmaya karar verdim. Ulusal Meclı̇s’ı̇ feshedı̇yorum. Avrupa Parlamentosu seçı̇m sonuçları hükümetı̇m ı̇çı̇n ı̇yı̇ bı̇r sonuç değı̇l” diye konuştu.

Avrupa için İyi Bir Sonuç Değil

AP seçim sonuçlarının “Avrupa’yı savunan partiler için iyi bir sonuç olmadığını” vurgulayan Macron, seçim sonuçlarında aşırı sağ partilerin önde çıkmasıyla ilgili “Milliyetçilerin ve demagogların yükselişi halkımız için olduğu kadar Avrupa’mız için de, Fransa’nın Avrupa’daki ve dünyadaki yeri için de tehlikedir” ifadesini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER