27.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

DEM Parti’den Kayyuma Karşı Mitingler

(ANKARA) – DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Kayyum rejiminin son çırpınışlarına ‘dur’ demek için” 13 Haziran’da Hakkari ve 14 Haziran’da Mersin’de iki miting düzenleyeceklerini dile getirirken, “Türkiye’deki tüm duyarlı yurttaşlara birlikte itiraz etme çağrısı yapıyoruz” dedi.

Hakkari Belediyesi’ne Kayyum Atanmasına İtiraz

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik tepkisini sürdürdü.

”Başta Kürtler olmak üzere işletilen bu hukukun adı nedir? Artık bu hukukun adı konulmalı. Kanunu değil, hukuku konuşturduk derken hangi hukuku konuşturuyorsunuz sayın Cumhurbaşkanı?” diyerek Erdoğan’a seslenen Doğan, 13 Haziran’da Hakkari’de, 14 Haziran’da da Mersin’de Akdeniz Belediyesi önünde miting yapacaklarını açıkladı.

Ayşegül Doğan’dan “Hukukta Çifte Standart mı Var” Vurgusu

Doğan, “Düşman ceza hukuku uygulanıyor adeta. Hakkari’de yapılan Kepez’de yapılmıyor. Kepez’de yapılan Hakkari’de yapılmıyor” diyerek devam etti:

“Bugüne kadar yerine kayyum atanan belediye eş başkanımızla ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialardan verilmiş bir ceza bulunmamaktadır. Yargı yalnızca siyasallaşmıyor, artık tek bir siyasi partinin lehine kararlar alan doğrudan bir araca dönüşmüş durumda ne yazık ki.”

Kayyum Mitingleri Ne Zaman, Nerede?

Kayyuma karşı DEM Parti’nin organize ettiği mitingler,

  • Hakkari Merkez – 13 Haziran 2024, Saat: 15:00
  • Mersin Akdeniz Belediye Önü – 14 Haziran 2024, Saat: 19:00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER