27.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Çok Kötü Bir Şey Oldu Avrupa Gösterimleri Başlıyor

(KÖLN) – Yönetmenliğini Ümit Kıvanç’ın üstlendiği ‘Çok Kötü Bir Şey Oldu’ belgeselinin Türkiye’de gerçekleşen galası ve çok sayıda ilde sahnelenen özel gösteriminin ardından, Avrupa gösterimleri de 30 Haziran itibarıyla başlıyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yaptığı açıklamada şöyle kaydediliyor:

“Tek bir sandalye boş kalırsa hepimizin ayıbı olur. Bu belgesel, Madımak Katliamı’nın üzerindeki sessizlik perdesini kaldırmak ve katliama dair gerçekleri ortaya çıkararak toplumsal yüzleşme sağlamak için çekildi. Bu katliam, demokratikleşmenin önündeki bu engel, tehdit ve açık bir yara olarak durmaya devam etmektedir.”

Sivas’ta Alevilere yönelik gerçekleştirilen pogrom karşısında ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık yaratmanın önemine vurgu yapan açıklamada, hakikatlerin toplumsal hafızada yer edinmesi, dünyaca tanınması ve gelecek kuşaklara aktarılması için inşa edildiği vurgulanıyor.

Madımak: Öncesi, Esnası ve Sonrası

Açıklama, “Madımak Katliamı’nın öncesini, katliam esnasında yaşananları ve sonrasındaki gelişmeleri en ince detaylarına kadar anlatan ve bugüne kadar katliama dair bildiğimiz birçok bilginin ya yanlış ya eksik olduğunu ortaya koyan belgesel filmimizi Avrupa’da toplumumuzla buluşturacağız” şeklinde ilerliyor.

Cemevleri, yönetim kurulu üyeleri, kurullar ve bileşenlere seslenen çağrı, gösterimlerin tanıtımı için herkese eşit derecede sorumluluk düştüğünü ifade ederek bir destek talebine dönüşüyor.

Gösterim Tarihleri Belli Oluyor

30 Haziran 2024’te Darmstadt Cemevi’nde başlayacak gösterimlerin tarihleri belli oldukça kamuoyuyla paylaşılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER