25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

AKP Batı ile Son Bağlarını BRICS’le Tamamen Koparıyor mu?

(ANKARA) – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Rusya’nın dönem başkanlığını yaptığı BRICS’in 11 Haziran’daki BRICS Plus oturumuna katılmak üzere Rusya’ya gideceği öğrenildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başta olmak üzere birçok ikili görüşme yapması bekleniyor.

Fidan Kısa Bir Süre Önce BRICS’e Katılma Yönünde Niyetini Açıklamıştı

Dışişleri Bakanı Fidan, 4 Haziran 2024’te Çin ziyareti sırasında BRICS’e katılmak istediklerini şöyle ifade etmişti:

“Elbette BRICS üyesi olmak istiyoruz. Bu yıl işlerin nasıl gideceğini göreceğiz”

Fidan, Rusya’nın dönem başkanlığını yaptığı BRICS’in 11 Haziran’da da Nijniy Novgorod’da yapılacak BRICS Plus oturumuna katılmak üzere Rusya’yı ziyaret edecek. Rus mevkidaşı Lavrov’un yanı sıra birçok Rus yetkili ile görüşmesi beklenen Fidan’ın gündeminde bölgesel ve uluslararası meseleler olduğu kaydediliyor.

Bir Hafta İçinde Ardarda Gelen Gelişmeler Soru İşareti Doğuruyor

Görüşmelerde ekonomik ve ticari iş birliğinin de ele alınacağı kaydediliyor. 100 milyar dolar olarak belirlenen ticaret hacmi hedefine ulaşmak için ortak çabaların sürdüğünü belirten üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkilisi şunları kaydetti: “Karşılıklı yatırımların arttırılması yönünde iki tarafın ortak iradesi sürdürülüyor.”

BRICS Plus Oturumuna 15 Ülke Davet Edildi

BRICS+ oturumuna, BRICS üyesi ülkelere ek olarak Türkiye, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Cezayir, Endonezya, Kazakistan, Küba, Laos, Moritanya, Nijerya, Tayland, Sri Lanka, Venezuela ve Vietnam davet edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER