27.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Her Dem Gerçek ile YOL’umuz Açık Olsun

Turan Eser
Turan Eser
Yol TV Haber Portalı Yayın Koordinatörü. Yazar ve Yapımcı.

Bir dem gelir söyleyemez bir sözü şerh eyleyemez 
Bir dem dilinden dür döker dertlilere derman olur
Bir dem cehalette kalır hiç nesneyi bilmez olur 
Bir dem dalar hikmetlere Calinus u Lokman olur

Yunus Emre

Dem sözdür, olgunlaşmadır, muhabbettir, aklın ve gönlün evidir. Akıldır ama aynı zamanda ateştir, aşktır, şaraptır, yaşanan andır, soluktur, nefestir. Kendinden geçme, gerçeğin sırrına ermedir… Bilgeliktir.

Nedir Bu “Her Dem Gerçek?”

Bir çerağ misali uyanan Kâmil insanların düşüncesi, bilgisi ve muhabbetine mihman olan sözdür, sestir.

Muhabbet meydanında her gerçeğin sözünden ‘Dem’ almaktır.

“Her Dem Gerçek” ile kastedilen, hurafelerin, dogmaların, yalanların, manipülasyonların, çarpıtmaların ve gericiliğin değil, eleştirel düşüncenin ve özgür aklın izinde, tüm canlıların ve doğanın merkezinden bakarak yürünen hakikat YOL’un yaratacağı etkidir. Bu yol, sadece gerçeklere ev sahipliği ve sözcülük yapabilir.

“Her Dem Gerçek” ile YOL, uyandıran, bilgilendiren, dirilten, insanı gerçeğin meydanına çeken bir habercilik anlayışı ile halkın, doğanın ve tüm canlıların sözü ve sesi olacaktır.

Dem hakikattir, sözdür, feyz alınan muhabbet gıdasıdır, demlenmenin çilingiridir. Dem’in gerçeğini Hayyam bilir. Onu ve gerçeği ipe gönderenler ise Dem’in anlamını dahi bilmeyen karanlık, gerici varlıklardır.

Dem, kulakları ve gözleriyle demlenenlerin onu dilleriyle tüm toplumsal kesimlerin muhabbet meydanına aktardığı hakikatlerdir.

YOL, “Her Dem Gerçek” mottosuyla hakikatlerin taşıyıcısı, toplumsallaşması ve hak temelli mücadelede vücud bulmasının adıdır.

Her Dem Gerçek ile Yola Çıkıyoruz

Bugün itibarıyla “Her Dem Gerçek” mottosuyla yayın hayatımıza başlıyoruz. Üstelik tüm toplumsal kesimler için açıyoruz YOL’u.

Okuyucu ve takipçilerimizin, hızla ve tüm gerçekliğiyle habere erişimini sağlamak üzere masaüstü bilgisayar, tablet ve telefonlar için haber portalımızı açtık; çok yakında yayınlanacak mobil uygulamalar da cabası. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızdan takibi kolaylaştırmak için her platforma özel farklı stratejiler geliştirdik.

YOL, dijital platformda evrensel yaklaşımı, insan, doğa ve temel haklar eksenindeki bakış açısıyla merhaba diyor. Ve iddialıyız! Çünkü YOL ile tüm toplumsal kesimlere ulaşmak, halkın bilgi edinme ve haber alma hakkını güvenceye almak istiyoruz.

Sözümüz evrenseldir ve medyadaki gözümüz olacak YOL da tüm renkleri görecektir. Geleneksel Alevi medyasının kabuğunun dışına çıkarak başlıyoruz yani işe. İçine kapanarak gettolaşmış bir hamaset yayıncılığı değil amacımız. Bilakis yüzümüzü mahallemizin dışına çevirerek sözümüzü yetmiş iki milletin muhabbet meydanına açıyoruz.

Bu evrenin hakikatlerini gücümüz ve imkanımız el verdiğince dile getireceğiz. İnsanın, hayvanın, doğanın bütünlüğüne sahip çıkacağız. Tüm toplumsal kesimlerin hak ve onurunu koruyan bir perspektifle siyasetten ekonomiye, hukuktan sosyal politikalara dair sözümüzü kuracağız.

Toplumsal barışının olmazsa olmaz ilkesi olan farklılıkları korumak, eşit haklarla eşit koşullarda yaşamı savunmak için yaşlı, genç, kadın, çocuk ve daha birçok kimlikle burada olacağız. “Yol bir Sürek binbir” anlayışı ile toplumsal yaşamın zenginliğinden besleneceğiz. YOL’umuz her dem gerçeğin izinde olacak.

Çok sesliliğin ve çoğulculuğun güvence altına alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla insan haklarını ve onurunu korumaktan yana tutum alanlarla, tam da bunları korumak için yola çıkıyoruz.

Eleştirel Düşünce ve Özgür Aklın Önemi

YOL’a toplumsal aklın ve sözün kendisi rehberlik edecektir. Gerçekleri halka ve gündeme taşıyacak kadrosuyla, siyasal, sosyal, ekonomik, hukuksal ve kültürel hayatın içinden haberleri taşıyacağız.

Halktan gerçekleri gizleyen, çarpıtan, yalanla ikame eden algı mühendislerine ve etki ajanlığına dönüşmüş yayıncılık kültürlerine karşı, YOL’u açıyoruz. Biliyoruz ki hakikatin tüm yalınlığıyla ortaya çıktığı her durumda, her yurttaş kendi aklını kullanarak bir sonuca varır.

Çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların, engellilerin, emekçilerin, işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin, kimliklerinden dolayı ötekileştirilmişlerin sonuca varabileceği YOL olacağız.

Yayın İlkelerimiz açık ve nettir. Dil, din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal çeşitliliğe saygı duyar, sadece bilgi edinme ve haber alma hakkını gözetiriz.

YOL’unuz, YOL’umuz, “Her Dem Gerçek”lere açık olsun!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER