25 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

12. Britanya Alevi Festivali Başlıyor

(LONDRA) – Britanya Alevi Federasyonu’nun bu yıl 12ncisi gerçekleştirilecek Alevi Festivali, düzenlenen resepsiyon ile tanıtıldı. Etkinlikte savaş politikaları ve adaletsizliğe karşı özgürlük mesajları verildi.

Britanya Alevi Federasyonu’nun 15-16 Haziran tarihleri arasında Londra’da düzenleyeceği 12. Britanya Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonu “Çerağlar uyansın hak aşkına” şiarı ile cemevinde gerçekleşti. Resepsiyonda barış, adalet ve özgürlük dilekleri eşliğinde Yadigar Ana tarafından çerağlar yakıldı. Türkü ve deyişler söylenerek semaha durulan resepsiyona çok sayıda kurum temsilcisi, İşçi Partili milletvekili, akademisyen ve yazar katıldı.

Festival Resepsiyonunda Verilen Mesaj

Resepsiyonda Demokratik Güç Birliği adına İbrahim Avcıl, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İbrahim Has, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) eşbaşkanları Dilek İncedal ve Müslüm Dalkılıç konuşma yaptı.

BAF Eşbaşkanı Dilek İncedal, halklara, Alevilere dayatılan zulüm, inkâr, asimilasyon ve sinsi politik kıyımlara teslim olmayacaklarını söyledi. Toplumsal barışın önemine vurgu yapan İncedal, “Bu yıl 12ncisi düzenlenecek olan Alevi festivalimiz, panelleriyle, muhabbet cemiyle, sanatsal ve kültürel etkinlikleriyle tüm dünyadaki emekçilerin, işsizlerin, yoksulların, kadınların, mültecilerin, gençlerin sorunlarını ve mücadelesini anlatacak. Zalimlerin ve despot iktidarların insanlığa yaşattığı baskılar, eşitsizlikler, sömürüler, doğa tahribatı ve adaletsizlikleri sorgulayacağız” diye konuştu.

Festival 15-16 Haziran Tarihlerinde Gerçekleşecek

‘Çerağımız Uyansın Hak Aşkına’ ana temasıyla 15-16 Haziran tarihlerinde Britanya Alevi Federasyonu (BAF) yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan 12. Britanya Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonuna ilgi büyüktü. İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi’nin Hornsey’deki binasında gerçekleştirilen resepsiyon; farklı partilerden siyasetçiler, kamu yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum ve dini liderlerin yanı sıra yöre ve köy derneklerinin temsilcileri ile Alevi toplumunun önde gelen isimlerine ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında; çocuk tiyatrosu, öğrencilerin etkinliği, Cem, muhabbet, Alevi kurum temsilcileri paneli ile siyasi panel gerçekleştirilecek, final ise 15-16 Haziran tarihlerinde BAF yerleşkesinde Park Festivali ile yapılacak. Park Festivali’nde; Türkiye ve Avrupa’dan gelen ünlü sanatçılar sahne alacak, yanı sıra dans gösterileri, semah ritüelleri, geleneksel Alevi müziği ile çeşitli yetenekler sergilenecek, yöresel lezzetler damakları şenlendirecek.

“Festivalimiz Umudumuzu Geleceğe Taşımaya Vesile Olsun”

Alevi Festivali’nin açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmaya, organizasyona emeği geçen tüm canlara teşekkür ederek başlayan İAKM ve Cemevi Başkanı İbrahim Has; festivalin, Türkiye’den yaklaşık 40 yıl önce gelmeye başladıkları Britanya’yı yurt edinen tüm canların birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşliğini devam ettirmek için muazzam bir fırsat sunduğunu dile getirdi.

Has, “Anayurdumuzda binlerce yıldır var ettiğimiz değerlerimiz yeni yurdumuzda kök salarken, kendi öz benliğimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, beraber yaşadığımız diğer bütün toplumlara tanıtmak ve varlığımızı korumak için çok iyi bir vesiledir. Alevilik; sevgi, saygı, özgürlük, kardeşlik ve paylaşmak düsturları üzerinden var olmuş ve var olacaktır. Biz Aleviler binlerce yıldır yaşattığımız bu temel ilke ve inançlarımızı sadece kendimiz için değil tüm insanlık alemi için talep ettik ve talep edeceğiz. Festivalimiz bu değerleri yaşatmaya ve en büyük mücadele ve direniş olan umudumuzu geleceğe taşımaya vesile olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER