19.7 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Metin Lokumcu Davası Karar Duruşması 6 Eylül’de

(TRABZON) – Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkında açılan davanın bugün 13. duruşması yapıldı. Dava, 6 Eylül’e ertelendi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada savcılık, mütalaasında 13 polis hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

“6 Eylül’de adaletle derdi olan herkesi duruşmaya davet ediyoruz”

Davayı izleyen CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Rize Milletvekili Mehmet Tahtasız, duruşma sonrası özetle şöyle konuştu:

“Bugünki duruşmada savcı mütalaasını verdi. 15 sayfalık bir mütalaaydı ama baktığımız zaman gerçekten dosya kapsamına ilişkin doyurucu hiçbir görüşün yer almadığını görüyoruz. Açıklanan mütalaanın ne kadar yetersiz olduğunu, bugüne kadar sunulan delillerden, dinlenen tanıklardan bihaber şekilde yapıldığını gözlemiş olduk. Şimdi 6 Eylül’de karar duruşması olacak.”

6 Eylül’de Türkiye’deki tüm baroları, sivil toplum örgütlerini ve adaletle derdi olanları duruşmaya davet eden Suiçmez, 13 yıllık mücadele sonucunda tekrar başa dönmenin huzursuzluğu içinde olduklarını aktardı.

“Hopa halkının üzerine 5 ilden getirilen gazlarla adeta bomba yağdırdılar”

Tahsin Ocaklı da özetle şunları söyledi:

“O gün Hopa halkının üzerine 5 ilden getirilen gazlarla adeta bomba yağdırdılar. Güya uyarılar yaparak, güya kalp hastalarının, yaşlıların meydandan uzaklaştırılmasını istediler. Ama Metin Lokumcu’nun tam da ölümüne sebep olduğu, üstelik de hastane raporlarıyla belli olduğu biçimiyle adeta ambulansına binerken dahi gaz atarak suç işleyen ölümüne neden olan insanları 13 yıldır yargılamasını sürdürüp bu davanın sorumlularına cezasını vermemiş olmak bir hukuk ayıbı ve skandalıdır. 6 Eylül’de buradan bütün Türkiye’nin takip edeceği dosyadan sorumluların cezalandırılacağını, bu yolla da bundan sonra toplumsal gösterilerde artık kolluk kuvvetlerinin bu eylemleri yapamayacağını görmek istiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER