28.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024, Cumartesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeni Şafak’a Yanıt Verdi

(DİYARBAKIR)- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Kandil Diyarbakır’a kayyım atamış” iddialarına ilişkin “‘Çamur at izi kalsın’ anlayışındaki medyanın ileri sürdüğü yalan, iftira ve karalama kampanyası ile kayyım için yol yapanlara sesleniyoruz, halk sizi iki kez yerin dibine gömdü, dolayısıyla bir daha aynı soygun düzenine kalkışmanıza izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak’ın “Kandil Diyarbakır’a Kayyım Atamış” İddiası

Bazı basın ve yayın organlarında bugün yer alan “Kandil Diyarbakır’a kayyım atamış” başlıklı haberlere ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

“İktidarın basın bülteni görevini yürüten Yeni Şafak gazetesi bugün ‘Kandil Diyarbakır’a kayyım atamış’ iftirasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğini zedeleyecek ve 31 Mart’ta halkın büyük teveccühüyle göreve gelen yönetimin itibarına yönelik suikast operasyonu yapmaktadır.”

Maasumiyet karinesinin çiğnendiğinin altını çizen açıklama, şöyle devam ediyor:

“Basın ahlak ve etiğinden uzak, karşı tarafa tek bir söz hakkı tanımayan ve aslı astarı bulunmayan ve yöntem olarak da dedikoduyu geçmeyen iftira bilgilerle yönetim kadememizi hedef almaktadır.

“Adı Geçen Çalışan, 10-15 Yıllık Devlet Memurudur”

‘Çamur at izi kalsın’ anlayışındaki medyanın ileri sürdüğü yalan, iftira ve karalama kampanyası ile kayyım için yol yapanlara sesleniyoruz, halk sizi iki kez yerin dibine gömdü, dolayısıyla bir daha aynı soygun düzenine kalkışmanıza izin vermeyeceğiz. Sözde gazetenin kesilen rantın acısıyla bu karalama kampanyasının bir parçası olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz, polis zoruyla, silah zoruyla, demokrasi dışı yol yöntemlerle halk iradesinin tecelli ettiği belediyelerin kapısına dayanmaktan vazgeçin. Kamuoyu bilmelidir ki haberde adı geçen her bir çalışma arkadaşımız en az 10- 15 yıllık devlet memurudur. Bu insanlar kayyım dönemlerinde de işlerin başında olan kişilerdir.

Söz konusu gazete hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirten açıklamada, iktidarın bir kayyım ataması için basın aracılığıyla gerekçeleme faaliyeti yürüttüğünü, fakat başarılı olamayacaklarına inandıklarını vurguluyor:

“Kayyım için yol yapanlara sesleniyoruz! Sandıkta başaramadığınızı zor aygıtlarınızla da başaramayacaksınız. Size, sizin yalanlarınıza, aparatlarınıza boyun eğmeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

290,296BeğenenBeğen
2,047TakipçiTakip Et
19,645TakipçiTakip Et
74AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER