Türkiye’de giderek daralan demokratik alan, insan hakları ihlalleri, ifade özgürlüğü üzerindeki ağır baskılar ve derinleşen toplumsal sorunlar, Almanya’da düzenlenecek bir panelde mercek altına alınıyor.
HABER MASASI – “Almanya Yazarlar Buluşması” adı altında gerçekleştirilecek etkinlik, “Türkiye Nereye Gidiyor? Ne Yapmalıyız?” sorusuna yanıt arayarak aydınları, yazarları ve yurttaşları ortak bir dayanışma ve çözüm zemininde bir araya getirmeyi hedefliyor.
Demokrasi Ve Özgürlük Mücadelesi Konuşulacak
Baskı politikalarının yarattığı tahribata karşı toplumsal muhalefetin ve düşünce dünyasının üstlenmesi gereken rollerin tartışılacağı panele önemli isimler konuşmacı olarak katılıyor. Deniz Gezmiş’in ağabeyi ve yazar Bora Gezmiş, Türkiye’deki hak ihlalleri ve basın özgürlüğü mücadelesinin önde gelen isimlerinden gazeteci-yazar Can Dündar ile Almanya Alevi Kadınlar Birliği Genel Başkanı Özgür Demir görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Moderatörlüğünü yazar Ali Kadir Tanrıverdi’nin üstleneceği buluşmada; kadın hakları, adalet mücadelesi ve otoriterleşmeye karşı dayanışma olanakları kapsamlı argümanlarla ele alınacak.
Sanat Ve Düşünce Dünyası Bir Arada
Etkinlik yalnızca güncel siyasal ve toplumsal krizlerin değerlendirildiği bir tartışma platformu olmakla kalmayıp, sanatın birleştirici gücünü de katılımcılarla buluşturacak. Program kapsamında Gülcan Yanlız tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirilecek. 21 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak olan halka açık buluşma, “Äppelallee 27a-c, Auf Parkdeck, 65203 Wiesbaden” adresinde düzenlenecek.
