29.8 C
İstanbul
17 Temmuz 2026, Cuma

AAKB: “Yargı Siyasetin Aracı Değil Adaletin Güvencesi Olmalıdır”

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

Almanya Alevi Kadınlar Birliği (AAKB), Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na yönelik verdiği “mutlak butlan” kararı ve mevcut parti yönetimine getirilen tedbiren görevden uzaklaştırma kararına
yönelik yazılı açıklamayla tepkide bulundu.

HABER MASASI – Bildiride, demokratik toplumlarda siyasi partilerin geleceğinin yalnızca üyelerin, delegelerin ve halkın özgür iradesiyle şekillenebileceği vurgulandı. Yargı mekanizmalarının siyasal alanı belirleyen bir güç haline getirilmesinin demokrasiye telafisi imkansız zararlar verdiğine dikkat çekildi.

Yargı Eliyle Siyasete Müdahale Kabul Edilemez

Almanya Alevi Kadınlar Birliği, muhalefetin mahkeme süreçleri ve hukuki baskılar üzerinden yönlendirilmeye çalışılmasının sadece tek bir partinin iç meselesi olmadığını belirtti. Bu durumun Türkiye’deki demokratik yaşamın bütününü tehdit eden ciddi bir sorun olduğuna vurgu yapan birlik, halkın sandıkta ortaya koyduğu iradenin hukuk dışı müdahalelerle gölgelenmesine sessiz kalınamayacağını ilan etti.

Hukuk Kurumları Siyasi Rekabetin Aracı Olmamalıdır

Demokratik siyasetin özgürce işlemesi, hukuk devletinin tarafsızlığı ve halk iradesine saygı ilkelerini sonuna kadar savunduklarını belirten Almanya Alevi Kadınlar Birliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

​”Hukuk kurumları siyasi rekabetin aracı değil, adaletin güvencesi olmalıdır. Türkiye’nin geleceği; baskıyla, müdahaleyle ve yargı üzerinden kurulan siyasetle değil, demokratik katılımla, çoğulculukla ve halkın özgür iradesiyle inşa edilebilir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER