Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB), gerçekleştirdiği seçimli genel kurul ile 6. Dönem görev sürecini başarıyla tamamladı.
HABER MASASI – Örgütlü gençlik mücadelesinin sürekliliği ve demokratik kurumsal işleyiş anlayışıyla bayrağı yeni dönem yönetimine devreden birlik, Avrupa’nın dört bir yanından gelen delegasyonların ve gençlerin katılımıyla geleceğe yönelik önemli kararlar aldı. Genel kurulda geride bırakılan faaliyet dönemi kapsamlı şekilde değerlendirilirken, önümüzdeki dönemin mücadele başlıkları, hedefleri ve örgütlenme perspektifi üzerine ortak bir irade ortaya kondu. Divanda görev alarak genel kurulun sağlıklı, kapsayıcı ve demokratik biçimde tamamlanmasına katkı sunan Rozbi Demir Cömert, Nazım Kılıç ve Sedat Biter’e içten teşekkürlerini sunan AAGB yönetimi, emekleri ve dayanışmaları için kendilerini selamladığını belirtti.
Sekiz Ülkenin Katılımıyla Yeni Kurullar Şekillendi
Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, Kıbrıs, İsveç ve Norveç’ten katılım sağlayan delegelerin oylarıyla 7. Dönem kurulları resmi olarak belirlendi. Yapılan seçimler sonucunda 7. Dönem Yönetim Kurulu Diren Dinler (Avusturya), İdal Akgüç (Fransa), Barış Şanlı (Almanya), Elvan Çadır (Fransa), Melanie Sınırtaş (Avusturya), Eren Kılıç (Hollanda) ve Ada Yılmaz’dan (İsveç) oluştu. Denetleme Kuruluna Yadigar Ateş (Kıbrıs), Robin Çağan (İsveç) ve Elisa Akdağ (Belçika) seçilirken; Etik ve Tahkim Kurulu Asil Üyeliklerine Efe Kılınç (Almanya), Ezgi Deprem (Belçika), Dilara Düzgün (Norveç), yedek üyeliklerine ise Umut Cengil (Almanya) ve Ela Doğan (İsveç) getirildi. Yeni dönemde görev üstlenen tüm gençleri kutlayan birlik, üstlenilen bu sorumluluğun Avrupa Alevi gençliğinin geleceği adına önemli bir eşik olduğuna dikkat çekti.
Yükselen Sağ Popülizme Ve Ekonomik Krize Karşı Dayanışma Çağrısı
Genel kurulun ardından yapılan açıklamada, Avrupa’da derinleşen göçmen karşıtlığı, yükselen ırkçılık, sağ popülist siyasetlerin güç kazanması ile savaş ve silahlanmaya ayrılan bütçelerin artırılmasının, özellikle göçmen gençliğin geleceğini doğrudan tehdit ettiği vurgulandı. Ekonomik darboğazın faturasının gençlere ve göçmen topluluklara çıkarılmaya çalışılmasının toplumsal eşitsizlikleri daha da derinleştirdiğini ifade eden AAGB, bu koşullar karşısında Alevi gençliğinin kendi özüne, kimliğine ve Yol’una sahip çıkmasının tarihsel bir sorumluluk olduğunu belirtti. Gençliğin iç dayanışmasını güçlendirmesi ve hak, eşitlik, özgürlük ile demokrasi mücadelesi veren tüm toplumsal kesimlerle ortak mücadele zeminleri oluşturması gerektiği ifade edildi.
Kuşaklar Arası İletişim Ve Avrupa Birliği Projeleri Hedefleniyor
Gençlerin sözünü kurabilmesi, faaliyet üretebilmesi ve karar alma süreçlerine etkin katılım sağlayabilmesinin kuşaklar arası dayanışmanın güçlendirilmesiyle mümkün olacağı belirtilen açıklamada, yeni dönemde kurumlar arasındaki iletişim kanallarının daha aktif kullanılması gerektiği aktarıldı. Yönetim kadrolarının ortak buluşma alanlarının artırılması ve ortak aklın daha güçlü işletilmesi hedeflenirken, sorumluluk alan gençlerin kuşak çatışmalarına kurban edilmeden desteklenmesinin geleceğin temel bir gerekliliği olduğu savunuldu. AAGB’nin önümüzdeki dönemde Avrupa kurumlarıyla ilişkileri güçlendirme, Alevi gençlerini Avrupa Birliği kurumlarına yönlendirme ve gençlerin kökleriyle daha güçlü bağ kurmasını sağlayacak projeleri geliştirme hedefleri doğrultusunda dayanışma içinde olunacağı beyan edildi. Geçmiş dönem yönetimine özverili çalışmaları için teşekkür eden birlik, “Xızır yar ve yardımcınız olsun” temennisiyle yeni yönetime başarılar diledi.
