Berlin Alevi Toplumu – Cemevi, Suriye’deki cihatçı terör örgütü HTŞ’nin lideri Ebu Muhammed el Colani’nin siyasi bir aktör olarak kabul edilmesine ve uluslararası alanda “kırmızı halı” ile karşılanmasına karşı çok sert bir basın açıklaması yayımladı.
HABER MASASI – Berlin’de faaliyet gösteren Demokrasi Platformu ile birlikte hareket eden Cemevi yönetimi, cihatçı katillerin meşrulaştırılmasına yönelik her türlü girişime karşı kararlı bir duruş sergilediklerini vurguladı.


Protestolar Meydanlardan Federal Meclis’e Taşındı
Açıklamada, Colani’nin Berlin ziyareti de dahil olmak üzere, Kreuzberg sokaklarından Almanya Dışişleri Bakanlığı önüne ve tarihi Brandenburg Kapısı’na kadar pek çok noktada kitlesel eylemler gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu süreçte sadece meydanlarda değil, aynı zamanda Federal Meclis çatısı altında hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleriyle görüşmeler yapıldığı, parti yöneticilerine bu durumun siyasi ve ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunun iletildiği belirtildi.
Uluslararası Topluma Çağrı: Sessizlik Suçun Ortağıdır
Suriye’de Alevilere yönelik devam eden soykırıma dünyanın sessiz kalmasını eleştiren Berlin Alevi Toplumu, HTŞ ve lideri Colani’nin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini savundu. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm hukuk mekanizmalarını göreve çağıran kurum, çıkar hesapları nedeniyle bu duruma göz yuman devletlerin de suç ortağı olduğunu vurguladı. “Sessiz kalmadık, kalmayacağız” mesajıyla son bulan açıklamada, toplumsal birliği zayıflatmaya çalışan karalama kampanyalarına itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.
