9.6 C
İstanbul
11 Nisan 2026, Cumartesi

TÜSİAD Eski Yönetimine “Dezenformasyon” Cezası: Beraat ve Hapis Kararı Bir Arada

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi, iş dünyasının önde gelen isimlerinden eski TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras’ın yargılandığı davada merakla beklenen kararını açıkladı.

HABER MASASI – Şubat 2025’teki genel kurul konuşmaları nedeniyle hakim karşısına çıkan iş insanları hakkında, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla hapis cezası verilirken, “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan beraat kararı çıktı.

Savunmalarda “Hukukun Üstünlüğü” Vurgusu

Duruşma salonunda hazır bulunan sanıklardan Mehmet Ömer Arif Aras, savunmasında hakkındaki iddiaları reddederek konuşmasının odağının tamamen ekonomik kalkınma olduğunu belirtti. Aras, ifadelerinden suç üretilmeye çalışılmasının hukuka olan güveni zedelediğini vurgularken, paylaştığı bilgilerin gerçek dışı olmadığını ve internet sitesinde yayınlanması için özel bir talimat vermediğini ifade ederek beraatini istedi. Orhan Turan ise savunmasında hukukun üstünlüğü prensibinin toplumun her kesimi için hayati önem taşıdığını hatırlatarak suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Mahkemeden Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıkların “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçunun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek bu maddeden beraatlerine hükmetti. Ancak heyet, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu sabit bularak her iki isme de 1’er yıl 3’er ay 18’er gün hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıklar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına karar vererek dosyayı karara bağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER