Suriye’de Alevilere yönelik bir yıldır sistematik bir şekilde sürdürülen saldırılar ve katliamlar karşısında uluslararası kamuoyunun sessizliği sürerken, Türkiye ve Avrupa’dan yükselen itiraz sesleri Samandağ’da dev bir mitinge dönüşüyor.
HABER MASASI – “Suriye’de Alevi Soykırımını Durdurmaya Çağırıyoruz” şiarıyla düzenlenecek olan buluşma, 7 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te Samandağ 75. Yıl Parkı’nda gerçekleştirilecek.
“Vicdan Barikatı”
Bir yılı aşkın süredir devam eden ve başta HTŞ olmak üzere cihatçı gruplar tarafından tırmandırılan şiddet sarmalına karşı bir “vicdan barikatı” kurmayı hedefleyen organizasyon; Alevi kurumları, siyasi partiler, emek ve demokrasi güçlerinin geniş katılımıyla şekilleniyor. Mitingin temel talebi, Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuk mekanizmalarının derhal harekete geçerek faillerin yargılanması ve bölgedeki insani dramın son bulması olarak öne çıkıyor. Yapılan ortak açıklamada, Suriye sahasında etkin olan güçlerin ve devletlerin çıkar hesaplarıyla bu kıyıma göz yummasının suça ortaklık anlamına geldiği vurgulanırken, yaşananların “bireysel hak ihlali” değil, topyekûn bir soykırım girişimi olduğunun altı çiziliyor.
Zulme Karşı Omuz Omuza
Tarihsel bir sorumluluk bilinciyle tüm kanaat önderlerini, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı vatandaşları yan yana durmaya davet eden tertip komitesi, 7 Mart’ta Samandağ’dan yükseltilecek sesin sadece bir anma değil, aynı zamanda adaletsizliğe ve karanlığa karşı örülen bir itiraz olacağını belirtiyor. Unutmaya ve unutturmaya karşı kararlı bir duruş sergileyecek olan kitle, bölge halklarının yalnız olmadığını tüm dünyaya Samandağ meydanından haykırmaya hazırlanıyor.
