10.1 C
İstanbul
14 Aralık 2025, Pazar

CHP’li Taşçıer ve Gökçen: “Tevfik Arayıcı İçin Adalet İstiyoruz”

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

Alkollü sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversiteli kurye Tevfik Arayıcı’nın ailesine CHP’den destek: “Başka Tevfikler ölmesin, başka annelerin yüreği yanmasın.”

(Haber Masası) – Karabük’te üniversite öğrencisiyken moto kurye olarak çalışan 25 yaşındaki Tevfik Arayıcı, 9 Aralık 2023’te alkollü sürücü Serhat Furkan Yılmaz’ın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yılmaz, olay sonrası kaçtı ancak polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Bilirkişi raporunda “tam ve asli kusurlu” bulunan Yılmaz, 6 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşçıer ve Gökçe Gökçen, Arayıcı’nın ailesinin yanında olduklarını belirterek adalet çağrısında bulundu.

Gamze Taşçıer: “İnsan Hayatı Bu Ülkede En Ucuz Şey Haline Geldi”

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, yaptığı açıklamada, moto kuryelerin ağır çalışma koşullarına dikkat çekti.

“Maalesef Türkiye’de en ucuz şey nedir diye sorarsanız yanıtı insan hayatı olacaktır. Özellikle pandemi sonrası her sokakta, her caddede hayatları pahasına ekmek parası kazanmaya çalışan moto kuryeler, iki tekerin üzerinde can taşırken, aslanın ağzında değil midesinde olan ekmeklerini kazanmaya çalışıyorlar.”

Taşçıer, Tevfik Arayıcı’nın üniversite harçlığını çıkarmak için moto kuryelik yaptığını hatırlatarak, “Onun ölümüne sebep olan şahıs alkollü araç kullanmasına rağmen bugün dışarıda. Annesi Bahar Arayıcı adalet arayışını bu kez CHP Genel Merkezi’nde düzenlediğimiz moto kurye buluşmasında dile getirdi. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun bu adalet arayışında yanında olacağız. Başka Tevfikler olmasın, başka annelerin yüreği yanmasın diye moto kuryelerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmeye, adalet taleplerine ses olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gökçe Gökçen: “Bu Yargılama Olası Kasttan Yapılmalı”

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen ise sürücünün asli kusurlu bulunmasına rağmen kısa sürede serbest kalmasının adalet duygusunu zedelediğini belirtti.

“Karabük’te okurken moto kurye olarak çalışan 25 yaşındaki Tevfik Arayıcı, alkollü bir sürücünün çarpmasıyla hayatını kaybetti. Sürücü çarpıp kaçtı, ambulans dahi çağırmadı. Bilirkişi raporlarında sürücü asli ve tam kusurlu bulundu. Gencecik yaşında Tevfik’in ölümüne sebep olan bu fail, yalnızca 6 ay tutuklu kaldı ve tahliye edildi. Ehliyetine bile sadece 2 yıl el konuldu. Hayatına devam ediyor.”

Gökçen, Tevfik Arayıcı’nın annesi Bahar Arayıcı ile bir araya geldiklerini belirterek, “Hukuki süreci ve ailenin adalet mücadelesini konuştuk. Yargıtay aşamasındaki bu yargılamanın bilinçli taksirden değil, olası kasttan yapılmasını bekliyoruz. Tevfik Arayıcı için adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Adalet Çağrısı Yeniden Yükseliyor

CHP’li iki genel başkan yardımcısı, hem moto kuryelerin güvencesiz çalışma koşullarına hem de yargı sürecindeki adaletsizliklere dikkat çekerek ortak çağrıda bulundu:
“Tevfik Arayıcı’nın ölümü bir kader değil, göz göre göre gelen bir cinayettir. Gerçek adalet sağlanmadan, başka canlar yitmeye devam edecektir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER