CHP kontenjanından Meclis’e giren ve daha sonra Gelecek Partisi’ne geçen milletvekilleri İsa Mesih Şahin, Selim Temürcü ve Doğan Demir, bu partiden de istifa ettikten sonra AKP’ye katılmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay bekliyor.
(Haber Masası) – CHP’nin 2023 seçimlerinde ittifak kapsamında Meclis’e taşıdığı Gelecek Partili üç isim — İsa Mesih Şahin, Selim Temürcü ve Doğan Demir — bir süre önce Gelecek Partisi’nden de ayrılmıştı. Siyasi kulislerde bu üç ismin AKP’ye katılmak için başvuruda bulunduğu ve Erdoğan’ın onayını bekledikleri öne sürüldü.
Doğan Demir’in AKP’ye Geçişi Kesin Gözle Bakılıyor
Nefes’te yer alan habere göre, Doğan Demir’in önümüzdeki hafta AKP’ye geçeceği kesin olarak görülüyor. Diğer iki isim olan İsa Mesih Şahin ve Selim Temürcü için ise henüz Erdoğan’ın nihai kararını vermediği belirtiliyor.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da AKP Yolunda
Öte yandan CHP’den istifa ettikten sonra görevini bağımsız olarak sürdüren Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, AKP’ye geçeceği yönündeki iddiaları doğruladı. Yıldırım, “Niyetim var” ifadelerini kullanarak partiyle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.
Yıldırım’ın AKP ile hem yerel hem de Genel Merkez düzeyinde temaslarını sürdürdüğü, kısa süre içinde partiye katılmasının beklendiği ifade edildi.
