25.8 C
İstanbul
11 Temmuz 2026, Cumartesi

CHP İstanbul Kongresi İptal Edildi, İl Yönetimi Görevden Alındı

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

CHP’nin 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresi, açılan dava sonucunda iptal edildi. Mahkeme, mevcut yönetimin görevden alınmasına ve kongre sürecinin durdurulmasına karar verdi. İl Başkanlığı’na kayyum heyeti atandı.

(Haber Masası) – İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İl Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri, İl Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına hükmetti.

Kararda, 196 delegenin de görevden tedbiren uzaklaştırılması ve mevcut kongre sürecinin durdurulması kararlaştırıldı.

İl Başkanlığı’na Kayyum Heyeti Atandı

Mahkeme, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geçici olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’tan oluşan bir kayyum heyeti atanmasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER