CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.
(Haber Masası) – Cezaevinde bulunan diğer siyasi tutuklularla da görüşen Özel, yaklaşık altı saat süren ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“Ak Toroslar Çetesine Meydan Okuyorum”
Özel, “Ak toroslar çetesi bitmeden bu sorunlar düzelmeyecek. Buradan Ak toroslar çetesine sesleniyoruz: Kimlerle hangi ilişkiler içinde olursanız olun, bu devlet sizi dağıtmazsa hesabı hep beraber verirsiniz. Ya da yanlış yoldan dönmüş olurlar. Ak toroslar çetesine meydan okuyorum.
HSK’dakinin fazlası ekibinizde varken, o birer birer yönlendirdiğiniz avukatların teklif ettikleriyle çöktü iddianame. Yazın bir iddianame bakalım, neyi neye bağlayacaksınız. O salonda suçsuz arkadaşlarımız mı yargılanacak, yoksa Ak toroslar çetesi mi göreceksiniz. O kadar çok yalana, pisliğe bulaştınız ki bizi kolay lokma sandınız, ama karaya oturdunuz. Adliyedeki odalarınıza tutuklusunuz. İnsan içine çıkamayacak durumdasınız. Ben de teker teker hepinizi takip etmeye devam edeceğim. Adalet sağlanmadan peşinizi bırakan namerttir” dedi.
Özlem Çerçioğlu’na Yönelik Tepki
CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında da konuşan Özel, “Özlem Çerçioğlu ayrıksı bir vakadır. Buradaki bir kişi bile bir adım geri atmadı. Biz kendisinin gözünün içine bakarak sorduk: ‘Korktuğun bir şey var mı?’ Korkuyorsun tabii ama yanlışın var mı diye sorduk. ‘Yok’ dedi.
Özlem Çerçioğlu gitti, sığındı. Ak Partili olunca hapisten kurtuldu. Ben Özlem Çerçioğlu hırsızlık yaptı demem, görmem lazım. Özlem Çerçioğlu, kendine güvenmek yerine namertliğe başvurup ‘Beni alın, suçlamayın’ dedi. Suçu, günahı bağımsız mahkemelerde ispatlanır inşallah. Ak Parti gibi bir organize kötülük örgütünün içine sığınmış. Ne biliyorsa açıklasın.
Bu parti korkusuzlar partisi. Bu durumu Aydın’da tasdik etti zaten. Allah kimseyi Özlem Çerçioğlu’nun durumuna düşürmesin. Aydın tarihinin en büyük mitingi ona tepki olarak yapıldı” diye konuştu.
