DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ın Barış ve Demokratik Toplum Süreci kapsamında kurulan Meclis komisyonunun beşinci üyesi olarak görevlendirildiğini açıkladı.
(Haber Masası) – 5 Ağustos’ta kurulan ve çalışmalarına başlayan Barış ve Demokratik Toplum Süreci Komisyonu, İYİ Parti’nin katılmama kararı nedeniyle 48 üyeyle toplanmıştı. Bu eksik katılım, karar alma süreçlerinde sorun yaşanacağı endişesine neden olmuştu.
Koçyiğit: “Boş Sandalyeler Doldurulmalı”
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, komisyonun kararlarını eksik üyelikle almasının doğru olmayacağını vurgulayarak, boş kalan sandalyeler için yeni üyelerin belirlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Üç Yeni Üyelik Hakkı Tanındı
Yapılan görüşmelerin ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve siyasi partilerin koordinatörleri, üç yeni üyenin belirlenmesinde uzlaştı. Bu kapsamda AKP, CHP ve DEM Parti’ye birer yeni üyelik hakkı verildi.
Celal Fırat Görevlendirildi
DEM Parti, bu hakkını İstanbul Milletvekili Celal Fırat’ı görevlendirerek kullandı. Böylece komisyonun temsil yapısı daha kapsayıcı hale geldi.
