14.4 C
İstanbul
6 Ekim 2026, Salı

Fransa, Filistin Devletini Tanıma Kararı Aldı: Macron, BM Genel Kurulu’nda Resmen Açıklayacak

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Filistin devletini tanıma kararı aldığını duyurdu. Kararın, Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda resmen ilan edileceği açıklandı.

(Haber Masası) – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Temmuz 2025 gecesi X hesabından yaptığı açıklamada, Fransa’nın Filistin devletini tanıma kararı aldığını bildirdi. Macron, “Orta Doğu’da adil ve kalıcı bir barışa yönelik tarihsel taahhüdüne sadık kalarak, Fransa’nın Filistin devletini tanımasına karar verdim.” ifadelerini kullandı.

Macron’un açıklaması, uluslararası kamuoyunda yankı uyandırırken, Fransa’nın bu kararı Eylül ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda resmi olarak ilan edeceği duyuruldu.

Gazze’de Acil Ateşkes Çağrısı

Macron, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a gönderdiği mektubu da paylaşımında kamuoyuyla paylaştı. Gazze’de savaşın sona erdirilmesi ve sivillerin korunması gerektiğini belirten Macron, “Derhal ateşkes sağlanmalı, Hamas’ın elindeki esirler serbest bırakılmalı ve Gazze’ye geniş çaplı insani yardımlar ulaştırılmalı.” dedi.

“Filistin Devleti Kurulmalı ve Yaşatılmalı”

Macron, Hamas’ın silahsızlandırılması gerektiğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“(Hamas’ın) silahsızlanmayı kabul ederek ve İsrail’i tanıyarak Orta Doğu’da herkesin güvenliğine katkı sunmasına izin verilmeli. Sorunun çözümü konusunda başka bir alternatif yok. Barışın mümkün olduğunu gösterme sorumluluğumuz var.”

Uluslararası Konferans Hazırlığı

Fransa, Suudi Arabistan ile birlikte 28-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Filistin Konferansı’na eş başkanlık edecek. Konferansta, Filistin sorununun barışçıl ve iki devletli çözümü ele alınacak.

İsrail’den Macron’a ‘Tokat’lı Tepki

Macron’un açıklamasının ardından İsrail’den sert tepki geldi. İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, X hesabından Macron’u etiketleyerek, “Hamas terörizmine ödül olarak Filistin devletini tanımanıza verilecek uygun cevap şudur” dedi ve Macron’un eşinden tokat yediği görüntüleri paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER