DEM Parti heyeti, ev hapsine mahkûm edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti
(Haber Masası) – DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ve DEM Parti Adıyaman İl Eşbaşkanı Hüseyin Coşkun, ev hapsine mahkûm edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası yapılan açıklamada, seçilmiş bir belediye başkanına yönelik uygulanan hukuksuzluğun kabul edilemez olduğu vurgulandı.
“Görevine Derhal Dönmeli”
Ziyaret sonrası açıklama yapan Milletvekili Celal Fırat, “Halkın iradesiyle seçilen, halkın güvenini ve sevgisini kazanmış Sayın Tutdere’ye yapılan haksızlık son bulmalıdır. Kendisi bir an önce görevine dönmelidir” dedi.
“Demokrasi Herkes İçin Eşit Olmalı”
Celal Fırat, Türkiye’de demokratik değerlerin altının oyulduğuna işaret ederek, “Demokratik toplumun inşasını konuştuğumuz bir süreçte, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bu tür hukuksuzluklara son verilmelidir. Demokrasi ülkenin tamamında yaşayan yurttaşlar için eşit ve adil olmalıdır” ifadelerini kullandı.
