19.4 C
İstanbul
12 Eylül 2026, Cumartesi

Avrupa Arap Alevileri Federasyonu’ndan Uluslararası Topluma Sert Uyarı: “Suveyda’da Katliam Var, Sessizlik Suça Ortaklıktır!”

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

Suriye’nin güneyindeki Suveyda vilayetinde Dürzi halkına yönelik artan saldırılar ve zorla göç ettirme politikaları karşısında Avrupa Arap Alevileri Federasyonu uluslararası topluma acil çağrıda bulundu.

(Haber Masası) – Avrupa Arap Alevileri Federasyonu yayımladığı yazılı açıklamada, yaşananların sistematik bir kimlik temizliği girişimi olduğu vurgulanarak, bu vahşet karşısında sessiz kalan tüm kurum ve devletlerin suçlara dolaylı ortaklık ettiği belirtildi.

“Bu sadece Dürzileri değil, Suriye’nin tüm özgün halklarını hedef alıyor”

Avrupa Arap Alevileri Federasyonu, saldırıların yalnızca Dürzi toplumunu değil, yıllardır benzer baskılara maruz kalan Arap Alevileri, Hristiyanlar, Sünni Araplar, Kürtler ve İsmaililer gibi Suriye’nin özgün halklarını da hedef aldığını vurguladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İnfazlar, zorla göç ettirme, mülklere el koyma ve kutsal mekânların tahribi; açık biçimde savaş suçu ve insanlığa karşı suçtur. Bu suçlar organize, sistemli ve cezasızlık zırhına bürünmüş bir kimlik temizliğidir.”

“BM ve uluslararası mekanizmalar acilen harekete geçmeli”

Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm insan hakları kurumlarına çağrı yapılarak şu talepler sıralandı:

“Suveyda’daki bu yeni katliam dalgası durdurulmalı, sorumlular yargılanmalı, mağdurlara uluslararası koruma sağlanmalıdır. Aksi halde süren sessizlik yeni katliamların zeminini oluşturacaktır.”

“Yalnız değilsiniz” mesajı: Mücadele sürecek

Avrupa Arap Alevileri Federasyonu, açıklamasının sonunda Dürzi halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek şu mesajı verdi:

“Bizler, bu suçlara karşı yalnızca kınama değil, hukuki ve siyasi mücadeleyi de sürdüreceğiz. Dürzi halkı yalnız değildir. Suriye’nin özgün halklarının onurlu varoluş mücadelesinde yanlarındayız.”

Avrupa Arap Alevileri Federasyonu
16 Temmuz 2025

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER