2025 Kadınlar FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) İstanbul etabındaki son maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, güçlü rakibi Brezilya’ya 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Filenin Sultanları turnuvadaki ilk yenilgisini alırken, Brezilya galibiyet sayısını 7’ye yükseltti.
(Haber Masası) – Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Brezilya oldu. Hücumda ve savunmada etkili performans sergileyen Latin Amerika temsilcisi, ilk seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.
İkinci sette Türkiye, Ebrar Karakurt’un sayıları ve Zehra Güneş’in oyuna dahil olmasıyla ritmini buldu. Büyük çekişmeye sahne olan seti 25-23 kazanan ay-yıldızlı ekip, skoru 1-1’e getirdi.
Üçüncü sette üstünlük sık sık el değiştirirken, Brezilya son bölümde Ana Cristina’nın etkili oyunu ile seti 25-23 alarak yeniden öne geçti: 2-1.
Dördüncü sette ise Brezilya baştan sona üstün oynadı. 3-0’lık seriyle başlayan konuk ekip, savunma direnci ve etkili servisleriyle Türkiye’ye şans tanımadı ve seti 25-15, maçı ise 3-1 kazandı.
Mücadelenin en skorer ismi 26 sayıyla Brezilyalı yıldız Ana Cristina olurken, Türkiye’de Ebrar Karakurt 17 sayı üretti.
Seyirci Rekoru Kırıldı: 17.034 Kişi Tribündeydi
Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşma, seyirci rekoruna da sahne oldu. Resmi açıklamaya göre maçı 17.034 kişi tribünden izledi. Bu rakam, FIVB Milletler Ligi tarihinde bugüne dek ulaşılan en yüksek seyirci sayısı olarak kayıtlara geçti.
Devam: Gözler Hollanda Etabında
Türkiye, VNL’de üçüncü hafta maçlarını Hollanda’da oynayacak. Milliler, 9 Temmuz Çarşamba günü ev sahibi Hollanda ile karşılaşacak.
