25.5 C
İstanbul
13 Temmuz 2025, Pazar

Alevi Kurumlarından Cafer Mahiroğlu’na Destek Ziyareti

Haber Masası
Haber Masası
Aradığımız gerçek, bulduğumuz ve bildiğimiz, güvendiğimiz yegane şey gerçek. Yol TV halkındır ve her dem gerçek!

“Muhalif medyaya yönelik baskılara karşı ortak mücadele şart” mesajı verildi

(Haber Masası) – Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Eşit Başkanı ve Yol TV Yayın Kurulu Üyesi Müslüm Dalkılıç, BAF Kurucu Başkanı İsrafil Erbil, İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) İkinci Başkanı Kâzım Kılıç, Enfield Alevi Kültür Merkezi (EAKM) Başkanı Fatma Yıldırım Polat ile Enfield AKM yöneticileri Sabit Kurnaz ve Hüseyin Kömür, hakkında yakalama kararı çıkarılan Halk TV’nin sahibi iş insanı Cafer Mahiroğlu’nu evinde ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Mahiroğlu’na moral desteğinde bulunan heyet, Türkiye’de muhalif medyaya yönelik artan baskı, gözaltı ve tutuklamaları kınadı. Yapılan açıklamada, bu baskıların sadece basın özgürlüğüne değil, demokratik değerlere de açık bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

“Birlikte Mücadele Edilmelidir” Vurgusu

Ziyarette konuşan kurum temsilcileri, Türkiye’de basın özgürlüğüne karşı uygulanan sindirme politikalarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. Mahiroğlu şahsında muhalif tüm gazeteci ve medya organlarına yönelik dayanışma mesajı verilirken, bu baskılara karşı yurtiçinde ve yurtdışında daha geniş bir demokrasi platformunun oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

BAF ve bağlı kurum temsilcileri, demokrasiyi savunmanın sadece siyasetçilerin değil, sivil toplumun, yurttaşların ve özellikle diasporada yaşayan toplulukların da sorumluluğu olduğunu ifade ederek, baskılara karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER