15.1 C
İstanbul
21 Mayıs 2025, Çarşamba

Taksim’den Dolmabahçe’ye Coşkulu Yürüyüş

CHP İstanbul Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 53. yılında, Taksim’den Dolmabahçe’ye uzanan ‘Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü’ ile andı.

( Haber Masası ) – Yürüyüşe, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de katıldı. Etkinliğin ardından yapılan açıklamada, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın tam bağımsız Türkiye ideali uğruna darağacına gönderildiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bağımsızlık mücadelesinin 3 fidanı, tam bağımsız Türkiye diye haykırdıkları için darağacına sürüldüler. Bizler bugün, o mücadelenin varisleriyiz. Bu rayından çıkmış düzene karşı sokaklardayız. Türkiye, Batı’dan onay alarak kendi iç demokrasisine darbe indirilen bir ülke olamaz, olmayacak. Buna izin vermeyeceğiz.”

Bağımsızlık Sloganları Yükseldi

Yürüyüş boyunca sık sık ‘Bağımsız Türkiye’ ve ‘Denizlere Selam, Devrime Devam!’ sloganları atıldı. Taksim Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Dolmabahçe’ye kadar coşkulu bir katılımla sürdü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER