19 C
İstanbul
19 Mayıs 2025, Pazartesi

TİP: AYM Kararları Uygulanmalı, Can Atalay’a Vekilliği İade Edilmelidir

TİP TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Silivri Cezaevi’nde bulunan Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını bugün Genel Kurul’da okudu.

(KÖLN) – Türkiye İşçi Partisi (TİP) TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Silivri Cezaevi’nde bulunan Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını bugün Genel Kurul’da okutmasına ilişkin, “Sayın Karaca’ya bu Anayasal gerekliliği yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Halkın iradesi tanınmalı, AYM kararları uygulanmalı, Can Atalay’a vekilliği iade edilmeli ve vekilimiz derhal serbest bırakılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

TİP sosyal medya hesabından, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın Silivri Cezaevi’nde bulunan Gezi Davası hükümlüsü Can Atalay hakkındaki AYM kararını bugün Genel Kurul’da okutmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TBMM Başkanvekili Sayın Gülizar Biçer Karaca, Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını bugün Genel Kurul’da okutmuştur. Sayın Karaca’ya bu Anayasal gerekliliği yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Halkın iradesini alenen gasp edenlerin de çok iyi bildiği ve bugün yüzlerine bir kez daha vurulduğu üzere Can Atalay’ın cezaevinde geçirdiği her dakika hukuka aykırıdır. Halkın iradesi tanınmalı, AYM kararları uygulanmalı, Can Atalay’a vekilliği iade edilmeli ve vekilimiz derhal serbest bırakılmalıdır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER