12.3 C
İstanbul
29 Nisan 2025, Salı

Özgür Özel’den İmza Çağrısı: “Çocuklarımızı Bırakın!”

(İSTANBUL) – CHP lideri Özgür Özel, tutuklu gençlerin aileleriyle buluştu; imza kampanyasına destek istedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonlara karşı düzenlenen protestolarda tutuklanan gençlerin aileleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız serbest bırakılsın” başlığıyla change.org’da başlatılan imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, 19 Mart darbe girişimine karşı protesto hakkını kullandığı için tutuklanan gençlerimizin ailelerinin oluşturduğu ‘Anne Baba Dayanışma Ağı’ ile bir araya geldik. Gençlerimizin bir gün bile yatarı olmayan iddialarla cezaevinde tutulması hukuksuzluktur, vicdansızlıktır. Tüm yurttaşlarımızı çocuklarımızın özgürlüğü için imza kampanyasına destek vermeye davet ediyorum.”

Özel ayrıca tutuklu gençlerin mağduriyetlerinin giderilmesi, cezaevinden derhal tahliye edilmeleri ve kaçırdıkları sınavların telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Change.org üzerinden yürütülen kampanyaya kısa sürede binlerce imza verildiği bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER