Yunanistan’da basın sektörü grev kararı aldı. Haber akışı 1 günlüğüne durduruldu.
(KÖLN) – Yunanistan’da basın sektöründe önemli bir gelişme yaşandı. Yunanistan Basın Çalışanları Birliği (ESHEA), çalışma koşullarını protesto etmek ve haklarını savunmak amacıyla 24 saatlik grev kararı aldı. Grev çağrısına gazeteciler, televizyoncular, radyo çalışanları ve çevrim içi haber platformlarında görev yapan tüm basın emekçileri destek verdi.
Ülkede Haber Akışı Durma Noktasına Geldi
Bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan grevle birlikte, ülkedeki tüm haber akışı durma noktasına geldi. Televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber siteleri yeni içerik üretimini askıya aldı. Gazeteler ise yarın için baskı yapmayacağını duyurdu.
Hükümete ve Medya Patronlarına Diyalog Çağrısı
ESHEA tarafından yapılan açıklamada, grevin temel amacının basın çalışanlarının iş güvencesi, maaş artışı, sosyal haklar ve mesleki özgürlükler konusunda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, hükümete ve medya patronlarına diyalog çağrısı yapılarak, basın sektöründeki yapısal sorunlara kalıcı çözümler bulunması gerektiği vurgulandı.
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran grev nedeniyle, gün boyunca ülkedeki birçok kişi haber alma konusunda ciddi zorluk yaşadı. Basın çalışanlarının, 24 saatlik grevin ardından yarın sabah işbaşı yapması bekleniyor.