8.5 C
İstanbul
18 Mart 2025, Salı

Sıla Bebek Davasında Karar Çıktı

(TEKİRDAĞ) – Tekirdağ’da istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkan iki yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin ölümüne ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme anneye 27 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ayrıca çocuklardan K.A., 20 yıl 6 ay, G.K. 7 yıl hapisle cezalandırdı.

Sıla bebeğin ölümüyle ilgili bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Karara göre, istismara maruz bırakılan ve ardından yaşamını yitiren 2 yaşındaki Sıla bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri ”suçu bildirmeme”, ”ihmalen kasten öldürme” ve ”delilleri gizleme-yok etme” suçlarından 27 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, suça sürüklenen çocuklardan K.A.’ya 20 yıl 6 ay, G.K.’ye ise 7 yıl hapis cezası verdi. Duruşmanın ardından Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, açıklama yaptı.

Sıla Bebek Davası

Ardından, şunları söyledi:

“Yargılamanın en başından beri süreci takip eden Tekirdağ Barosu ve üyeleri adına şunu ifade etmek istiyorum. Türkiye’de etkin yargılamalar yapılabilir, etkin cezalar da verilebilir ama suçun önlenmesi konusunda çok eksiklerimiz var. Ne yazık ki Sıla’nın ölümüne giden yolda döşenen taşlar, birilerinin ihmali yüzünden oluştu. Bu ihmallerin sona ermesi için bizler suçun önlenmesiyle ilgili, Türkiye’de çocukların yatağa aç girmemelerini ve güvenli bir ülkede yaşayabilmeleri için herkesin üzerine düşen görevi yerine eksiksiz getirmesini bekliyoruz.

Tekirdağ Barosu olarak, bundan sonraki enerjimizi bu suçların önlenmesiyle ilgili çalışmalara yükleyeceğiz. Bu anlamda özellikle devletin pozitif yükümlülükleri var. Bu yükümlülükleri ne kadar yerine getirdikleriyle ilgili bir kez daha biz araştırma yapacağız. Eğer bir ihmal varsa, bu yargılamada olmasalar bile daha sonra yargıç önüne çıkartılması için Tekirdağ Barosu etkin bir şekilde çalışacak.

İçeride Sıla’nın teyzesini dinledik. Kendisinin aktardıkları, suç duyuruları, Sıla bebeğin başına gelenlerin bildirilmesine rağmen çocuğun Bakanlık tarafından koruma evine alınmaması… Bunların hepsinin tek tek araştırılmasını istiyoruz. Bunlarla ilgili hukuki desteği de bizler vereceğiz.

“Basının Önünde Değil, Mahkeme Salonunda Bunları Söylemek İstiyoruz”

Bizim, tüm Türkiye’deki yargı mensuplarından beklentimiz; ihmaller noktasında daha cesur, daha kararlı adım atmaları. Bizler, barolar olarak bu süreçlerde zaten gerekli çalışmaları yapıyoruz. Biz, ilk duruşmadan bugüne, katılma talebimizi defaatle dile getirdik. Ama ne yazık ki katılma talebimiz kabul edilmedi. Ben dosyaya katıldım ancak söz hakkım yok. Sadece duruşmayı izleyebiliyorum. Basının önünde değil, mahkeme salonunda bunları söylemek istiyoruz. Bu yüzden baroların bu davalara katılması gerekiyor ve bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Bizler, Etkin Yargılamalar Yapılmasını İstiyoruz”

“Sadece suçlu anne mi? En baştaki suçlu neden yargılanmadı” sorusuna cevap veren Gürcün, şunları söyledi:

“Burada bizlerin yapmak istediği şey, Türkiye’de bir farkındalığı anlatmak. Elbette cezalar bir kısım insanları tatmin etmemiş olabilir. Ama bizim şu an anlatmamız gerekenler bunlar. Bizler, etkin yargılamalar yapılmasını istiyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER