(İSTANBUL) – Hindistan’da Maha Kumbh Mela festivalinde feci bir izdiham meydana geldi. Hint güvenlik kaynakları “En az 39 kişi öldü” dedi.
Hint güvenlik kaynakları, Hindistan’ın kuzeyinde bulunan Prayagraj şehrinde yapılan Maha Kumbh Mela festivalinde bugün yaşanan izdiham sonucu en az 39 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Hindistan’da Milyonlarca Kişi Nehirde Yıkanmak İçin Bir Araya Geldi
Hindistan’da her yıl Maha Kumbh Mela festivali altı hafta boyunca kutlanıyor. Olay festivalin en kutsal kabul ettikleri gününde meydana geldi. Ganj, Yamuna ve Saraswati nehirlerinin birleştiği yerde kutsal dalış yapmak üzere toplandığı sırada izdiham oluştu. İzdihamın üzerinden 12 saatten fazla bir süre geçmesine rağmen cesetlerin yerel Moti Lal Nehru Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülmeye devam ediyor. Hindistan hükümeti, henüz resmi olarak can kaybı sayısını açıklamadı.
İzdiham Nedeniyle En az 39 Kişi Öldü
Bazı görgü tanıkları ifadelerinde festivale katılanların birbirinin üzerine düştüğü söyledi. Yoğun kalabalığın nehre giden yolların kapanmasına neden olduğu ve insanların boğulma tehlikesi yaşadığını belirttiler. Öte yandan Hindistan’ın yerel hastanesinde bulunan sağlık yetkilileri de konuya ilişkin açıklama yaptı. Ölenlerin ya kalp krizi geçirdiğini ya da diyabet gibi mevcut sağlık sorunlarına sahip olduklarını açıkladı. İzdiham sonucu en az 39 kişinin yaşamını yitirdiğini söylediler.
Hindistan Başbakan Narendra Modi, “Sevdiklerini kaybeden inananlara” sözleriyle başsağlığı diledi. Yetkililerin “her türlü şekilde” mağdurlara yardım ettiğini belirtti. Ancak ölen kişilerin sayısına ilişkin bir açıklama yapmadı.