(HATAY) – Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kardeşi Saniye Yüksekdağ, hayatını kaybetti. Saniye Yüksekdağ’ın cenazesi yarın Ceyhan’da toprağa verilecek.
Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kardeşi Saniye Yüksekdağ, geçirdiği mide kanaması sonucu evinde hayatını kaybetti. 3 gündür kendisinden haber alınamayan Saniye Yüksekdağ’ın yakınları polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Saniye Yüksekdağ’ın 3 gün önce hayatını kaybettiği tespit edildi. Saniye Yüksekdağ’ın cenazesi otopsi işlemi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Saniye Yüksekdağ’ın yarın Ceyhan’da toprağa verileceği öğrenildi.
Figen Yüksekdağ Tutuklu Bulunduğu Sürede Babası, Ağabeyi ve Kardeşini de Kaybetmişti
Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu sürede daha önce de babası Mevlüt Yüksekdağ ile kardeşi Necmi Yüksekdağ ve abisi Hüseyin Refet Yüksekdağ’ı da yitirmişti.