7.4 C
İstanbul
18 Mart 2025, Salı

Bakırhan’dan Kayyıma: Badem Bıyıklı Hırsız Utanmıyor Musun?

(SİİRT) – Siirt Belediyesi kayyımına tepki gösteren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Badem bıyıklı hırsız utanmadan sanki bu halk ona oy vermiş gibi gülerek ve şeker dağıtarak o koltuğa oturuyor” dedi.

DEM Parti yönetimindeki Siirt Belediyesi’ne kayyım atanması kentte protesto ediliyor. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da kentteki irade gaspına karşı başlatılan protestoya katıldı. Demokrasi Park’ından polis ablukasında olan belediye binasına önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte sık sık “Kayımlar gidecek halklar gelecek” ve “Bijî berxwedana Sêrtê” sloganları atıldı. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada “İrade gaspına karşı direnerek kazanacağız, kayyım değil demokrasi” pankartı ile “Susmayacağız” ve “İrade gaspına karşı direnerek kazanacağız” dövizleri taşındı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Yine bir siyasi darbe, kayyım gaspı için Siirt’teyiz” dedi. Bakırhan, “Hırsızlar bir türlü yorulmak bilmediler. Havadan sudan gerekçelerle bu halkın iradesini gasp ediyorlar, çarçur ediyorlar. Kürtlerin, Arapların, diğer halkların verdiği oyları yok sayıyorlar. Siirt her seferinde sizi sandığa gömüyor, her seferinde daha güçlü bir şekilde kendi iradesini seçiyor, ancak her seferinde utanmadan kayyım atıyorlar” dedi.

“Badem Bıyıklı Hırsız, Utanmıyor Musun?”

Kayyım olarak atanan Vali Kemal Kızılkaya’ya tepki gösteren Bakırhan, “Badem bıyıklı beyefendiye bakar mısınız? Daha mesai açılmadan cebinden isimliği çıkarıyor. Badem bıyıklı hırsız utanmadan sanki bu halk ona oy vermiş gibi gülerek ve şeker dağıtarak o koltuğa oturuyor Biraz utanma, arlanma olur. Halkların verdiği oylara saygı olur. Biraz utan, neye gülümsüyorsun? Utanmadan mesaiyi bile beklemeden koltuğa oturup poz veriyor. Siirt sana oy vermedi, zulüm düzenine de oy vermedi. Sanki büyük bir zafer kazanmış gibi Türk bayrağını asıyor oraya. Yaptığınız hırsızlıkları, Türkiye’nin bütün bayraklarını da assanız saklayamazsınız. O kadar büyük çalıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bakırhan’dan Kayyıma: Böyle Barış Sağlanmaz

“Kürt halklı kırılmaz, kırılmayacak” diyen Bakırhan, “Biz aylardır diyalog diyoruz, müzakere diyoruz. Kürt sorunun demokratik çözümü diyoruz, beyfendiler ‘kayyım’ diyor, ‘badem bıyıklıklar’ diyor. Böyle barış sağlanmaz. Kürt’ün iradesine kayyım atayarak, gazetecisini katledilerek, yöneticisini hapsederek, belediye eş başkanlarına hiç yok yere yargılayarak, ceza vererek barış olmaz. Bir taraftan kayyım bir taraftan müzakere olmaz. Bir taraftan halkın iradesini gasp edip, bir taraftan ‘Bu sorunu çözelim, Türkiye barışını sağlayalım’ olmaz” diye konuştu.

“Kendinize Güveniyorsanız Sandığı Getirin”

Bakırhan, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum. Türkiye barışını böyle mi sağlayacaksınız, bu zulüm düzeni ile gaspçı iktidar ile birlikte. Ayıptır, biraz vicdanlı olun. İnanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız getirin sandığı koyun. Siirt’in Arapları, Kürtleri kimi seçmek istiyorsa ona saygı duyacaksınız.

Bu belediyeyi biz her seferinde kazanıyoruz. Halka büyük hizmet ediyoruz. Kürt, Türk, Arap ayırmadan herkese adil bir hizmet veriyoruz. Belediyede çalışan Kürt’e, Arap’a, Türk’e karışmadan, kimseyi görevinden işinden etmeden hepsiyle birlikte kardeşçe çalışırken; bu hırsız kayyımcı düzen şimdi onlarca insanın işine son verecek, onlarca insanın yerini değiştirecek. Sizin kaldırımınıza, yolunuza, parkınıza, bahçenize, kültürünüze, çocuklarınızın geleceğine yapılan yatırımı bu rantçılar çalacak, çırpacak, belediyeyi daha da borçlandıracak. Onun için sizi itiraz etmeye, iradenize sahip çıkmaya, bu kayyımcı anlayışı buradan gönderinceye kadar mücadele etmeye çağırıyorum. Aksi halde bu kayyımcı zihniyet çalmaya, çırpmaya devam edecek.

“Bu Hırsızlara Onay Vermeyin”

Bu hırsızlara onay vermeyin. Bu hırsızların elini tutmayın. Bu hırsızların dağıttığı şekeri almayın. Şeker dağıtarak, buraya bayrak asarak kendi kötülüklerini, kendi yolsuzluklarını ve hırsızlıklarını kapatamazlar. Lütfen irademize sahip çıkın, güçlü olun. Bugün sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun en temel, en dinamik, en örgütlü gücü Kürtlerdir. Artık Kürt sorununu kayyım atayarak, Kürtlerin iradesini yok sayarak, hiç kimse bir arpa boyu yol alamayacaktır. Bu kayyımcı anlayış bir gün muhakkak Kürtlerin iradesinin önünde başını eğmek zorunda kalacaktır. Biz sizlerin helal oylarıyla seçildik. O oylara layık olmak için gerekirse canımızı bile feda edeceğiz. Sizin oylarınız kıymetlidir, değerlidir, onurludur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER