(MERSİN)- Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, Tarsus Kampüs Cezaevi’nden Kırşehir S Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi.
Konuya dair DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Akdeniz Belediyesi’nin seçilmiş Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız’ın, Tarsus Cezaevi’nden Kırşehir S Tipi Cezaevi’ne sürgün edildiğini öğrendik. Zulmünüz, korkunuz kadar büyük. Gün gelecek ‘kararları bizler vermedik’ diyeceksiniz. Bu zulme rıza gösteren herkes zulmün ortağıdır. Kayyım politikalarıyla keyif çatan herkes hukuk önünde hesabını verecektir.”
Eşbaşkan Hoşyar Sarıyıldız Tutuklanmıştı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan ile Belediye Meclis üyeleri Özgür Çağlar, Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan, 10 Ocak’ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Mahkeme, Eşbaşkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Belediye Meclis üyelerini tutukladı. Ardından cezaevine gönderdi.
Öte yandan, Akdeniz Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı başlatılan direniş devam ediyor. Eyleme katılanlar halk iradesine karşı kayyım uygulamasına tepkisini dile getiriyor. Bununla beraber, eşbaşkanlar serbest kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtiyor. Ayrıca, eylemlere siyasetçiler de destek veriyor. Nöbetler oturma eylemi ve şarkılarla sürüyor.
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, katıldığı eylemde, “Halk tercihini bizim siyasetimizden yana kullandı. Ama AKP gasp etti” dedi. Ardından, iktidara “Halk size oy vermedi ve size güvenmedi” diye seslenen Bayındır, “Unutuysanız hatırlatalım. 3 defa kayyım atadınız ama halk her seferinden daha fazla partisine destek verdi. Halk belediyesini geri alacak. Aklınızı başınıza alın” diye kaydetti.