14.4 C
İstanbul
26 Mart 2025, Çarşamba

TGC: Hrant Dink’i Kardeşlik İçin Verdiği Mücadeleyle Hatırlıyoruz

(ANKARA) – Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteci yazar Hrant Dink’in katledilişinin 18. yılında açıklama yaptı. Açıklamada, “Uzun yıllar Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için uğraş veren Hrant Dink’i hiç unutmuyoruz. Hrant Dink’in katilleri ve azmettiricileri için açılan davalarda adaletin yerini bulmasını beklemeye devam ediyoruz” dedi.

TGC Hrant Dink’in Katledilişinin Yıldönümünde Açıklama Yaptı

TGC Yönetim Kurulu, İstanbul’un Şişli ilçesinde 19 Ocak 2007 tarihinde tetikçi Ogün Samast tarafından Agos Gazetesi önünde katledilen gazeteci yazar Hrant Dink’in 18. ölüm yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Gazeteci cinayetlerini azmettirenlerin, tetikçilerinin ortaya çıkarılamadığı bir ülkede yaşıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklama şu şekilde:

Kardeşlik İçin Verdiği Mücadeleyle Hatırlıyoruz

“Düşündükleri ve yazdıkları nedeniyle gazetecilerin yargılanmasının, gözaltına alınmasının ve tutuklanmasının olağan hale geldiği bir ortamda basın özgürlüğünden söz edemiyoruz. Agos Gazetesi’nin kurucularından gazeteci-yazar Hrant Dink’in hain bir saldırı sonucu öldürülmesinin 18. yılındayız. Evrensel barışı savunan Hrant Dink’i iki ülke halklarının kardeşlik içinde yaşaması uğruna verdiği mücadeleyle hatırlıyoruz.

Uzun yıllar Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için uğraş veren Hrant Dink’i hiç unutmuyoruz. Hrant Dink’in katilleri ve azmettiricileri için açılan davalarda adaletin yerini bulmasını beklemeye devam ediyoruz. Barışı savunan, insan odaklı gazetecilik yapan meslektaşlarımızın bundan sonra böyle hain saldırılara uğramamasını umut ediyoruz.”

Hrant Dink

1954 yılında Malatya’da doğdu. İÜ. Fen Fakültesi’nde zooloji eğitimi aldı. Ardından, üniversitede felsefe alanında eğitimini sürdürdü. Mesleğe 1990’lı yıllarda Ermenice yayınlanan günlük Marmara Gazetesi’nde kitaplara yönelik eleştiri yazıları yazarak başladı. Haftalık Türkçe ve Ermenice yayın yapan Agos Gazetesi’ni kurdu. Ayrıca, Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Yeni Yüzyıl ve Birgün gazetelerinde yazdı. Türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşleriyle dikkat çekti. Almanya, Hollanda ve Norveç’te düşünce özgürlüğü alanında önemli ödüllerin sahibi oldu. Bununla beraber, yazıları nedeniyle çok sık gözaltına alındı. Öte yandan, hakkında çok sayıda dava açıldı. Kurucusu olduğu Agos Gazetesi önünde, 19 Ocak 2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER