14 C
İstanbul
24 Mart 2025, Pazartesi

Ada ve Zelal Yıldırım Kardeşlerin Davası 4 Şubat’ta Başlıyor

(ANKARA) – 24 Temmuz 2024 tarihinde 11 yaşındaki oğulları K.A.’ya traktör kullandırarak, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi Çat mevkisinde Ada Yıldırım (7) ve Zelal Yıldırım (11) kardeşlerin ölümüne, Gülce Şakar (7) ve Asya Kaya’nın (7) ağır yaralanmasına yol açan ebeveynler Pınar ve Basri Ayaz’ın yargılanacağı dava başlıyor.

Ebeynlerin aynı zamanda 11 yaşındaki çocuklarına silah kullandırdığı görüntüler de basın ve yayın kurumlarına düşmüş, buna rağmen haklarında hukuki işlem yapılmamıştı.

Davanın İlk Duruşması 4 Şubat’ta Malatya Adliyesi’nde

İlk duruşması 4 Şubat 2025 salı günü Malatya Adliyesi’nde görülecek olan dava öncesi, anne Nurcan ve baba Erkan Yıldırım adına, Ada ve Zelal Yıldırım’ın amcası Ercan Yıldırım bir video mesaj yayımlayarak, bugüne kadar kamuoyunda davaya ilişkin farkındalık oluşması için katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Ercan Yıldırım aynı zamanda, dava günü destek olmak için saat 08:30’da Malatya Adliyesi önünde buluşma çağrısında bulundu.

İhmal ve Skandallarla Dolu Bir Süreç

Kazanın ardından savcının ebeveynler için tutuklama talep etmesine karşın hakim denetimli serbestlik kararı vermişti. Savcı ayrıca, olay mahaline 14 gün sonra gelmiş ve buna gerekçe olarak adli tatili göstermişti.

Bunun yanı sıra, traktörle kaza yapan K.A.’nın babası Basri Ayaz polis ve annesi Pınar Ayaz da Malatya Adliyesi’nde görevli çıkmıştı.

Baba Basri Ayaz’ın 11 yaşındaki oğlu K.A.’yı traktör kullanması için sürekli cesaretlendirdiği tanık ifadelerine yansımış, dahası silah kullanmayı öğrettiği görüntüler de basın ve yayın kurumlarına düşmüştü.

Yıldırım Kardeşlerin Ebevenyleri Dava Sürecine İlişkin Konuştu

Yıldırım kardeşlerin annesi Nurcan ve babası Erkan Yıldırım da kamuoyuna seslenerek, “Bizler bu zamana kadar basına ve kamuoyuna kendi olanaklarımızla ulaşmaya çalıştık. Hukuksal süreç başlatıldı, savcı iddianamesi hazır. Bundan sonraki süreçte sivil toplum kuruluşlarını, baroları, İnsan Hakları Derneği’ni, Eğitim-Sen’i, çocuk hakları savunucularını ve dostlarımızı bizlerle beraber olmaya, bu zorlu sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER