14 C
İstanbul
17 Mayıs 2025, Cumartesi

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Adliyeye Sevk Edildi

(ANKARA) – Mersin’de görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan adliyeye sevk edildi.

Dosyada gizli tanık olarak gösterilen 3 tanıktan birinin beyanının gözaltılardan 1 gün önce alındığı ortaya çıktı.

Gözaltına Alınan Eş Başkanlar Adliyede

10 Ocak 2024 tarihinde Mersin’de gerçekleştirilen ev baskınlarıyla gözaltına alınan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan adliyeye sevk edildi. Ayrıca, Belediye Meclis üyeleri Neslihan Oruç, Yakup Danış, Özgür Çağlar, ve Hikmet Bakırhan da ifadelerinin alınması ertesinde adliyeye sevk edilen isimler arasındaydı.

Eş Başkanlar ve meclis üyeleri, “Örgüte yardım etmek”, “örgüt üyeliği” ve “örgüte finansman sağlama” gibi suçlamaların muhatabı oldu.

10 Yıl Önceki Etkinliklere Göre İşleyen Yargı Süreci

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, gizlilik kararı olan dosyada 3 gizli tanık var. Gizli tanıklardan birisinin beyanının, gözaltıdan bir gün önce, 9 Ocak 2024 tarihinde alındı

Gizli tanık beyanlarına göre eş başkanların “örgütün istediği kişileri işe aldığını” iddia edildiği aktarıldı. Bunun yanı sıra, Hoşyar Sarıyıldız’ın üniversitede okuduğu yıllarda katıldığı eylem ve etkinliklerin de soruşturmaya gerekçe gösterildiği de haberde vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER