(İSTANBUL) – Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın İmralı adasında Abdullah Öcalan’la görüşmesi sona erdi. Adalet Bakanlığı kaynakları görüşmenin akşam üzeri sona erdiğini söyledi. DEM Parti de ilerleyen saatlerde açıklama yapacaklarını duyurdu.
DEM Parti Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Adalet Bakanlığı’nın izninin ardından bugün İmralı Cezaevi’ne giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştü. Buldan ve Önder İmralı’ya deniz yoluyla gittiler. Adalet Bakanlığı kaynakları da görüşmenin sona erdiğini kaydetti.
DEM Parti İlerleyen Saatlerde Açıklama Yapacak
DEM Parti, görüşmenin bittiğini ve heyetin geri döndüğünü açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetimiz bugün İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Bu görüşme sona ermiş ve heyetimiz geri dönmüştür. Bu görüşmenin içeriği hakkındaki bilgileri ve değerlendirmeleri heyetimiz ilerleyen saatlerde basın ve kamuoyuyla paylaşacaktır.”
Ne Olmuştu?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 22 Ekim’de TBMM’de Abdullah Öcalan’a çağrı yapmıştı. Çağrısında PKK’yi lağvederse ve umut hakkından faydalanabileceğini söylemişti. Ardından, 26 Kasım’day partisinin grup toplantısında DEM Parti ile İmralı arasında derhal temas kurulmasını istemişti. DEM Parti Eş Genel Başkanları da İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hava şartlarına göre yarın (28 Aralık) ya da pazar günü İmralı’ya gidecekler. DEM’lilerin görüşme talebine olumlu yanıt verdik. DEM heyetinde Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan olacak” demişti.