(İSTANBUL) – Gazeteci Özlem Gürses’e canlı yayında kullandığı ifadeler nedeniyle ev hapsi cezası aldı.
Gürses, “TV OZ” isimli YouTube kanalında, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak program yapıyordu. Canlı yayında yaptığı yorum nedeniyle gözaltına alınam gazeteci Özlem Gürses savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakime sevk edildi.
Hakim, Özlem Gürses hakkında ev hapsi tedbiri uygulamasına karar verdi.
Özlem Gürses’e Ev Hapsi Kararına Tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazeteci Özlem Gürses’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Özel, Tam bir akıl, vicdan ve hukuk tutulması” dedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel şunları kaydetti:
“Gazeteci Özlem Gürses’in gözaltı kararı ve ödül almak için gittiği Ankara’da tutulup İstanbul’a getirilişi yeterince ayıplı bir durumdu. Şimdi de ev hapsi… Tam bir akıl, vicdan ve hukuk tutulması. Mahkemenin bir devrik cümleden, bu kararı vermesi sadece bir kadın gazeteciye sırf gerilim ve kutuplaşma uğruna zulmetmenin ötesinde, hak ihlalleri ve basına baskılar noktasında ülkemizi tüm dünyaya bir kez daha rezil etmektir. Bunu da yaptınız Türkiye’ye. Yazıklar olsun!!!”