10.1 C
İstanbul
26 Mart 2025, Çarşamba

İddia: DEM Parti-Öcalan Görüşmesinde Tarih Belli Oldu

(ANKARA) – DEM Parti ile Abdullah Öcalan görüşmesinde tarihin belli olduğu iddia edildi. Görüşmenin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik ‘Gelsin Meclis’te konuşsun’ çağrısından ardından siyasette başlayan hareketlilik hız kesmeden sürüyor. Bahçeli’nin çağrısının ardından DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kendisinden 43 ay boyunca haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan’la 23 Ekim’de görüşmüştü. O tarihten bu yana DEM Parti, Öcalan’la görüşme talebini sık sık yineliyor. Son olarak ortaya atılan iddialara göre görüşme tarihi belli oldu. Abdullah Öcalan-DEM Parti heyetinin önümüzdeki hafta görüşme yapması bekleniyor.

DEM Parti Heyeti Öcalan ile Görüşecek

Heyette, 2013-2015 çözüm süreci döneminde İmralı heyetinde olan Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’ın olacağı iddialar arasında. Ankara kulislerine göre ilk ziyaretten sonra farklı isimler de İmralı’ya gidebilir.

Buldan: Bize Onay Gelmedi

Pervin Buldan söz konusu iddialara ilişkin Gazete Pencere’ye açıklama yaptı. Buldan, “Bize herhangi bir onay bildirim gelmedi. Söz konusu bilgiyi biz de basından duyduk” dedi.

Ne Olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim’de DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması ile başlayan süreç, 22 Ekim’de PKK lideri Abdullah Öcalan’a “örgütü lağvet, TBMM’de DEM Parti grubunda konuş” çağrısı ile devam etti. Daha sonra Bahçeli, 26 Kasım’da gerçekleşen grup toplantısında, 1 Ekim’den bu yana DEM Parti ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıları bir adım ileriye taşıyarak, “İmralı ile DEM grubu arasında yüz yüze temasın gecikmeksizin yapılmasını bekliyoruz” açıklaması yaptı. Bahçeli’nin bu çağrısının ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İmralı’ya gitmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapıldığını açıkladı.

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim’de İmralı’ya giderek Öcalan’la görüştü. Ardından Meclis’te, amcası ile yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını anlattı. Görüşmede Abdullah Öcalan’ın moralli, güçlü ve gündeme hakim olduğunu vurgulayan Ömer Öcalan, amcasının “çözüm önerileri” olduğunu aktardı. Ömer Öcalan, amcasının, “Kürt – Türk ittifaklarını, Kürt ve Türklerin nasıl birlikte bu aşamaya geldiğini” değerlendirdiğini söyledi. Abdullah Öcalan’ın “Bu sorunu diyalog yöntemiyle çözebiliriz’ dediğini de kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER