10.7 C
İstanbul
21 Mart 2025, Cuma

Esenyurt Kayyımı 37 Caminin Mülkiyetini Müftülüğe Devretti

(İSTANBUL) – Esenyurt kayyımı, ilçedeki 37 caminin mülkiyetini, encümen kararı ile müftülüğe devrettiği ortaya çıktı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Aktaş, devir işlemindeki amacın camilerin altında bulunan dükkanlar olduğunu söyledi.

Esenyurt Kayyımı İcraatleri

İBB Meclisi’nin aralık ayı toplantısı gerçekleşti. CHP’li Erdinç Aktaş, gündem dışı konuştu. Aktaş, Esenyurt Belediyesi’ne atanan kayyım yönetiminin icraatlarını konu aldı. Esenyurt Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan arazilerin başka kurumlara devredilmesini eleştirdi. Aktaş, ayrıca ilçede üzerinde cami bulunan birçok parselin de müftülüğe devredildiğini söyledi.

37 Caminin Mülkiyetini Müftülüğe Devretti

Aktaş, “Müftülük bir yazı göndermiş. 37 cami yerini bize bağlayın diye. Amacınızın cami olmadığını biliyoruz ki amaç caminin altındaki işletmeler. Oraya çökmeye çalışıyorsunuz.”

“Müftülük İstedi Kayyım Verdi”

Esenyurt Müftülüğü, 28 Kasım 2024 tarihinde Esenyurt Belediyesi’ne bir yazı gönderdi. Yazıda 37 caminin mülkiyetinin kendilerine devredilmesini istedi. Esenyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından, Belediye Encümeni’ne gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“ İlçemiz Müftülüğüne bağlı camilerden, mülkiyetinin tamamı veya bir kısmı idaremize ait olan ve uygulama imar planında ‘Dini Tesis Alanı’ olarak belirlenen taşınmazların tamamının Müftülüğe tahsisi hususu talep edilmektedir. Bahse talep konusu üzerine, ‘mülkiyeti Esenyurt Belediyesine ait olan camiler’, ‘mülkiyetinde Esenyurt Belediyesinin hissesi bulunan camiler’, ‘hüküm ve tasarrufu idaremize ait tescil harici alanlarda bulunan camilerin’ ve uygulama imar planlarında dini tesis alanı olarak belirlenen taşınmazların tamamının ekli listede belirtildiği şekilde Müftülüğe 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesinin (d) fıkrası gereğince 25 yıl süre ile tahsisi hususunda karar alınmak üzere yazımızın; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 31 inci maddesinin son fıkrası ve yanı kanunun 45 inci maddesinin ek fıkrası gereğince Belediye Encümeni’ne havalesini olurlarınıza arz ederim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER