(ANKARA) – Tedavi gördüğü özel hastanede dün hayatını kaybeden İnsan Hakları Derneği kurucularından Hüsnü Öndül son yolculuğuna uğurlandı.
Ankara’da yoğun bakımda tedavisi süren avukat ve yazar Hüsnü Öndül dün hayatını kaybetti. Öndül, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) kurucu ve yöneticilerindendi.
Öndül için İnşaat Mühendisleri Odası’nda tören düzenlendi. Törenin ardında Karşıyaka Mezarlığı’nda ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Öndül’ün ailesi ve sevenleri, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Emire Eren Keskin, DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan, DEM Parti Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve İnsan Hakları Derneği’nin üye ve yöneticileri katıldı.
Öndül, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sonrasında ise İHD Genel Merkezi’nde taziyeler kabul edildi.