8.5 C
İstanbul
21 Mart 2025, Cuma

FIFA Açıkladı: Futbolda 2024’ün En İyileri Belli Oldu

(İSTANBUL)- FIFA tarafından 2024 yılının en iyilerinin belirlendiği gala gecesi, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlendi. FIFA En İyiler Ödülleri, 9. kez dağıtıldı.

Futbolda 2024’ün En İyileri

Törende, erkekler ve kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, kalecisi, teknik direktörü ve yılın 11’inin yanı sıra en iyi gol, taraftar ve fair-play ödülleri de sahiplerini buldu.

En İyi Erkek Futbolcu Belli Oldu

LaLiga’da Real Madrid forması giyen Vinicius Junior, yılın en iyi erkek futbolcusu oldu.

Vinicius, oylamada Manchester City’den Rodri ve Real Madrid’den takım arkadaşı Jude Bellingham’ı geride bıraktı.

Öte yandan, Vinicius Junior, FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu Ödülü’nü ilk kez kazandı. Bununla beraber, bu ödüle sahip olan ilk Brezilyalı oyuncu oldu.

En iyi kadın futbolcu ödülünü, orta saha oyuncusu Aitana Bonmati aldı.

FIFA Marta Ödülü, kadın futbolunda en iyi golü ödüllendirmek için ilk kez verildi. Bununla beraber, bu ödüle adını veren Brezilya Milli Takımı oyuncusu Marta kazandı. 38 yaşındaki oyuncu haziran ayında Jamaika ile oynanan hazırlık maçında attığı golle bu ödülü aldı.

Yılın Teknik Direktörü

Geçen sezon Real Madrid’i LaLiga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğuna taşıyan İtalyan Carlo Ancelotti, erkek futbolunda yılın teknik direktörü oldu.

Kadın futbolunda en iyi teknik direktör ödülünü, Chelsea ile İngiltere Kadınlar Süper Ligi’ni ve Amerika Milli Takımı ile 2024 Kadınlar Olimpiyat Futbol Turnuvası’nı kazanan Emma Hayes aldı. Ayrıca, Hayes 2021’den sonra 2. kez ödülün sahibi oldu.

Aston Villa ve Arjantin Milli Takımı’nın file bekçisi Emiliano Martinez, yılın erkek kalecisi, Chicago Red Stars ve Amerika Milli Takımı’nın kalesini koruyan Alyssa Naeher da yılın kadın kalecisi ödülünü aldı.

Yılın en iyi golüne verilen FIFA Puskas Ödülü, Alejandro Garnacho’ya gitti.

FIFA Fair Play Ödülü’nü, mayıs ayında Brezilya’daki sel felaketinde kent halkına yardım etmek için sokağa çıkan futbolcular arasında yer alan Internacional’ın forveti Thiago Maia kazandı.

Öte yandan, FIFA Taraftar Ödülü’nü ise nadir görülen bir genetik rahatsızlığa sahip Vasco da Gama taraftarı 8 yaşındaki Guilherme Gandra Moura aldı.

Bununla beraber, FIFA ile Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından belirlenen Yılın 11’i şöyle oldu:

Erkekler

Kaleci: Emiliano Martinez

Savunma: Ruben Dias, Dani Carvajal, Antonio Rudiger, William Saliba

Orta saha: Jude Bellingham, Rodri, Toni Kroos

Forvet: Erling Haaland, Lamine Yamal, Vinicius Junior

Kadınlar

Kaleci: Alyssa Naeher

Savunma: Irene Paredes, Ona Batlle, Lucy Bronze, Naomi Girma

Orta saha: Aitana Bonmati, Lindsey Horan, Gabi Portilho, Patri Guijarro

Forvet: Caroline Graham Hansen, Salma Paralluelo

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER