(ANKARA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi, metrolardaki yürüyen merdivenler ve asansörlerin kasıtlı durdurulduğunu duyurdu. Mansur Yavaş, bazı kişilerin “durdurma butonuna” bastığı videoyu paylaştı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama
ABB, yürüyen merdiven, asansör ve engelli platformlarının bazı kişiler tarafından kasıtlı olarak durdurulduğunu belirtti. Bununla beraber, kamu malına zarar verdiğini duyurdu.
“Yürüyen Merdivenler Kasıtlı Durduruluyor”
ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuya ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Açıklamada “Ankara’da organize kötülük iş başında! Yürüyen merdivenler kasıtlı olarak durduruluyor, kamu malına zarar veriliyor. Toplum bilinci şart! Bu tür durumlarla karşılaşırsanız lütfen yetkililere bildirin. Kamu malı hepimizin” ifadelerine yer vererek, olayın yaşandığı görüntüleri paylaştı.
Ankara’da organize kötülük iş başında! Yürüyen merdivenler kasıtlı olarak durduruluyor, kamu malına zarar veriliyor. Toplum bilinci şart! Bu tür durumlarla karşılaşırsanız lütfen yetkililere bildirin. Kamu malı hepimizin! pic.twitter.com/UBKfyELMxg
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) December 6, 2024
ABB’den yapılan açıklamada şunlar yer aldı:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin metro hatları ile alt ve üst geçitlerde kullanılan yürüyen merdiven, asansör ve engelli platformlarına yönelik arıza ihbarlarının artması üzerine başlattığı kapsamlı inceleme sürüyor. Araştırma sonucunda arızanın ‘acil durdurma butonlarını kasıtlı olarak kullanmasından kaynaklandığı’ tespit edildi. Bu davranışlarda bulunan kişiler hakkında ise yasal işlem başlatılıyor.”
Mansur Yavaş, 30 Eylül tarihinde de yine kentin çeşitli noktalarında yürüyen merdivenlere yapılan sabotajların yer aldığı görüntüleri paylaşarak sorumluların tespit edilerek yasal işlem başlatılacağını belirtmişti.
Öte yandan aynı sabotaj İstanbul’da da yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de video paylaşmıştı. Ayrıca, Videodan bazı kişilerin yürüyen merdivenleri kasıtlı olarak durduğunu belirtmişti. Bununla beraber İBB, yandaş televizyonların yaptığı haberleri de yalanlamış, ilgili haberlerde de sabotaj yapıldığını ifşa etmişti.