(İSTANBUL) – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu sabah saatlerinde aralarında siyasetçi ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişinin olduğu gözaltına alınmasına yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada “Yeter artık! Kendi koltuklarınızı korumak ve küçük çıkarlarınızı sürdürmek için topluma yaptığınız bunca kötülüğe son verin. Halka düşmanlık yapmaktan vazgeçin” ifadeleri yer aldı.
DEM Parti’den Gözaltılara Tepki
Bununla beraber açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Her gün onlarca kadın ve çocuk katlediliyor. Öte yandan cinnet her tarafı sarmış, çeteler sokakları esir alıp ülkeyi yönetecek hale gelmiş. Ülkenin kolluğu, yargısı, yönetimi, bizzat Saray’ın kendisi partimize, demokratik siyasete ve muhalefete saldırmakla mesai harcıyor. Toplumu nefessiz bırakan bu zihniyet, halkın belediyelerine kayyım atamayı marifet sayıyor. Çünkü alternatif bir yönetimin çözüm üretmesinden korkuyor. Çünkü halkın kendi kendisini yönetmesinden, sorunlara çare üretmesinden korkuyor. Ülkeyi ateşe atan, toplumu şiddetle esir almaya çalışan, politikalarıyla kadın ve çocuk katliamlarına zemin hazırlayan, geleceğinden umutsuz hale getirdiği insanları gayrimeşru yollara özendiren bu zihniyetin kendisidir. Ayrıca bu zihniyet, Türkiye için en büyük tehdit ve risk haline gelmiştir. Onlarca yıldır bütün örnekleriyle açığa çıktı. Bu zihniyetin dayattığı şiddet sarmalı ve otoriter saldırılar Türkiye’yi yaşanmaz hale getirmiştir. Bu ülke için en büyük tehdit, dış güçler ve konjonktür değil bizzat ülkeyi yöneten zihniyettir.
Oysa toplum çözüm ve barış istiyor, uzlaşma özlemi yaşıyor. Bunun için mücadele ediyor, mevcut gidişata karşı her fırsatta itirazını ve isyanını dile getiriyor. Bu nedenle de partimiz şahsında muhalefete yönelik yürütülen saldırıların tamamı halkın bu itirazına, çözüm talebine, barış ve uzlaşma arayışına yöneliktir. Hedef alınan da halkın kendisidir, iradesidir. Son günlerde her türlü olumsuzluğa rağmen beliren çözüm umudu ve toplumsal uzlaşma zemini bu sistematik saldırılarla berhava edilmektedir.
“Halka Düşmanlık Yapmaktan Vazgeçin”
Yeter artık! Kendi koltuklarınızı korumak ve küçük çıkarlarınızı sürdürmek için topluma yaptığınız bunca kötülüğe son verin. Halka düşmanlık yapmaktan vazgeçin. Tarihten ders almadıysanız bile günümüze bakın. Onlarca yıldır bu toplum bütün saldırılarınıza rağmen tek bir adım geri atmadı, taleplerinden vazgeçmedi. Bugün de yaptığınız hiçbir saldırı sonuç vermeyecek; sadece halka karşı işlediğiniz suçlar artacak. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Saldırılarınıza cevabımız, demokratik siyaseti ve muhalefeti güçlendirmek olacak. Demokratik kamuoyunu da esasen halkı hedef alan bu saldırılara karşı, sıranın kendisine gelmesini beklemeden daha kararlı durmaya çağırıyoruz.”