6.2 C
İstanbul
23 Mart 2025, Pazar

Joe Biden, UCM’nin Netanyahu Kararını Sindiremedi

(ANKARA) – ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) dün İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Savunma eski Bakanı Yoav Gallant için tutuklama emri vermesini “rezalet” olarak nitelendirdi.

Orta Doğu karargahlarından en önemlisi olan İsrail’e hiçbir zaman dokundurmayan ABD, beklendiği şekilde bu kararı da yorumlamış oldu.

Biden: Her zaman İsrail’in yanında duracağız

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, “UCM’nin İsrailli liderlere karşı tutuklama kararı çıkarması bir rezalettir. Bir kez daha netleşmek istiyorum: UCM ne ima ederse etsin, İsrail ile Hamas arasında hiçbir eşdeğerlik yoktur” dedi. Biden, ABD’nin “Her zaman İsrail’in güvenliğine yönelik tehditlere karşı İsrail’in yanında duracağını” söyledi.

UCM, Kararın Gerekçesinde Gazze’deki Durumu Net Olarak Tanımladı

UCM, Filistin topraklarında “insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işlemeleri” nedeniyle dün Netanyahu ile Gallant için tutuklama emirleri çıkarmıştı. Mahkeme, Netanyahu ve Gallant’ın özellikle Gazze’deki sivil nüfusu açlıkla cezalandırmak için yiyecek, su, ilaç ve yakıt gibi hayati malzemelere erişimi kasıtlı olarak engellediklerinin altını çizmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,397BeğenenBeğen
2,317TakipçiTakip Et
20,344TakipçiTakip Et
1,237AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER