(İSTANBUL) – Çıktığı her kürsüyü kendi siyasetine hizmet için bir fırsat olarak değerlendiren Erdoğan, 10 Kasım konuşmasında da muhalefete hakaretler yağdırdı.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun yeni binasının açılışında konuşan Erdoğan, Gezi Direnişi’ne, CHP’ye ve tek parti dönemine değinirken, muhalefeti emperyalistlerin oyuncağı olmakla suçladı. Böylece en hakikatli Atatürkçü’nün kendisi olduğu iddiasını pekiştirdi.
Erdoğan 10 Kasım için Mesajında Muhalefete Yüklendi
Erdoğan’ın prompter metninden satır başları ise şöyle:
“Bu milletin birliğini bozmaya yönelik her tutum Atatürk’ün emanetine ihanettir. Marazi duruşların gerisindeki saikleri iyi biliyoruz. Türkiye gardırop Atatürkçülerinden çok çekti, bugün de sosyal medya Atatürkçülerinin verdiği zarar Türkiye’nin yeminli düşmanlarının zararlarına ulaşmıştır. Atatürk istismarcıları son dönemde terör örgütleri ve onların çeşitli isimler altındaki uzantıları ile kol kola girecek kadar zıvanadan çıktılar. Bu azgın güruhu milletimizin takdirine bırakıyoruz. Ne Gazi’yi ne cumhuriyet kurumlarını bunlara terk etmedik bundan böyle de terk etmeyeceğiz.”
“Tek Parti Dönemi”ni Faşizm Olarak Tanımladı
“Milletimiz her dönem farklı görünümler altında nice sinsi oyunla boğuştu. Tek parti faşizminin ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına engel olan vizyonsuzluğunun bedelini ağır şeklide ödedik” diyen Erdoğan, yazılan metinleri okumaya devam etti.
Cumhuriyet Mitingleri ve Gezi Direnişi’ni Fethulahçılarla Aynı Kefeye Koydu
Erdoğan “değerli yalnızlığını” gerekçelemeye devam ederek, “Toplum kesimlerimiz kimi zaman birbirine düşman edilmiştir. Emperyalistler kazanan, ülkemiz kaybeden olmuştu. Biz bu devri bitirdik. Ülkemizi yeniden emperyalistlerin güdümüne sokmak istiyor olsalar da bunu başaramayacaklar. Bunu Cumhuriyet mitingleri ile denediler olmadı, Gezi kalkışması ile denediler olmadı, bunu FETÖ hain elemanları vasıtası ile denediler olmadı. Bundan sonra da emellerine ulaşamayacaklar” ifadelerinde bulundu.